Crisp rostad duck med apelsin, ingefära och granatäppleglas

Denna festliga helmat receptet för skarpa rostade andar med ingefära, apelsin och granatäpple glasyr är en underbar semester eller speciellt tillfälle entré. Servera med rostade fingerlingpotatis eller rotfrukter. En fin grön grönsak som ångad gröna bönor med lite citron eller detta recept på kryddiga gröna bönor med chili och mynta är perfekt för att balansera de jordiska smakerna.

Lufttorkning anden över natten är inte obligatorisk men hjälper till att säkerställa att din grill kommer att ha en skarp hud. Änder är mycket feta fåglar, och scoring av huden säkerställer att fettet kommer att göra i botten av grytan istället för inuti fågeln. Detta är ett viktigt steg i prepping anka: det finns få saker värre än en oljig stek. Om du har middagsparti, dubbelklicka det här receptet efter behov.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered andan:

 1. Skölj anka ordentligt och klappa torrt med pappershanddukar. Ta bort giblets och nacke och reservera för ytterligare användning. Trim överflödigt fett från fågeln.
 2. Använd en liten vass kniv i en vinkel; gör ett övertäckningsmönster på andens feta hud, var försiktig så att du inte skär i köttet. Detta gör att fettet kan göra sig i botten av stekpannan. Använd knivens spets för att peka på några svårtillgängliga områden.
 1. Smaka anden över med salt och peppar. Truss (binda) benen ihop. Placera anden på ett stativ i en brödsidans bröd sida upp och placera den i kylskåp över natten eller förhett ugnen till 350 F.
 2. När du är redo att steke ankanen, ta andan till rumstemperatur (30 minuter eller så).
 3. Placera ugnsstången i den nedre delen av ugnen. Skaka ankan i 45 minuter.
 4. Häll försiktigt av fett i en skål ** och prick på ankas hud flera gånger överallt med en gaffel så att fett kan fortsätta att tömma bort. Vrid anda bröstsidan ner och koka ytterligare 45 minuter.
 5. Återigen, häll av fettet och prick huden flera gånger med en gaffel. Vrid anda bröstet upp och återgå till ugnen i 60 minuter.

Förbered glasyren:

 1. Kram saften från apelsinerna. Placera apelsinjuice, sjalot, ingefära, granatäpple och honung i en liten kastrull.
 2. Placera pannan över medelvärme och minska glasyren till hälften tills den är sirapig och täcker baksidan av en sked. Kassera skaloten.
 3. Ta bort anden ur ugnen.
 4. Öka ugns temperaturen till 400 F.
 5. Häll av allt fett. Peka på huden igen och basta fågeln noggrant med glasyren. Återvänd ankan till ugnen och stek ytterligare 10 minuter tills fågeln är djup gul och en snabbläs termometer registrerar 165 F.
 6. Låt anka sitta i 15 minuter innan du huggar. Skiv in i bitar och servera med ytterligare glasyr på sidan.

Cooks Notes

* Använd alltid frisk anka. Det finns flera typer av anka som är tillgängliga, och var och en har en något annorlunda smak- och köttförhållande.

Pekin anka är ganska fet med en mild smak; Det är vad de flesta kinesiska kockar använder. Muscovy ankor är på mindre sida, med mindre fett och gamier smak. Moulard är ett kors mellan de två.

** Hällning av fettet är ett viktigt steg för att rosta andan och är både en säkerhets- och kulinarisk fråga. Många kockar svär av ankafett, som har en rik och god smak. Fettet kommer att hålla i flera månader om det är kylt och kan användas för hashbruna , rostade grönsaker, kål och andra gröna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2021
Totalt fett 161 g
Mättat fett 55 g
Omättat fett 73 g
Kolesterol 476 mg
Natrium 417 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 1 g
Protein 108 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)