Två metoder för matlagning Tasty Cracked Hominy Corn (Maíz Trillado)

Hominy majs är torkad majs som har behandlats med en alkalisk lösning (såsom lut) för att avlägsna skrovet och bakterien. Denna gamla process, kallad nixtamalisering, gör majsen lättare att mala och använda till matlagning. Det ger också majsen en god jordisk smak (vad du smakar i tamales och hemlagad tortillas) samt gör majsen mer smältbar och därför mer näringsrik.

Torkad hominy majs kan kokas hela, kan maldas i majsmjöl ( hominy grits ), eller kan males mer grovt i knäckt hominy majs (majz trillado). Kryckt hominy majs finns i USA i många livsmedelsbutiker (Goya varumärke knäckt hominy majs finns i både gula och vita sorter) men är lätt att laga på spisen eller - ännu lättare i långsam spis. Det är utsökt som en frukostgröt (med smör och sirap) eller som en salig sidrätter (när den kokas i buljong). Eller den kokta majsen kan slipas i matprocessorn för att göra hemlagad masa, som kan användas för att förbereda tamales , arepas , empanadas och pupusas . Kokt majs kommer att behållas, kylas, i upp till 1 vecka i kylskåpet och kan återuppvärmas i mikrovågsugnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Kamin Top Method

  1. Lägg majs i en stor kruka eller skål och täck med en tum vatten. Blötlägg över natten. (Du kan hoppa över det här steget, men majs tar längre tid att laga mat).
  2. Töm majs och placera den i en stor lagerplats. Tillsätt 5 koppar vatten och salt eller bara buljong och lägg till en simmer över medium värme. Täck och simma över låg värme tills majs är öm, ungefär 1 timme eller längre om majs inte förblötts. Kontrollera ofta majs och tillsätt mer vätska om det behövs.

Långsam kokviddsmetod

  1. Placera krackad majs i den långsamma ugnen. Tillsätt 5 koppar vatten och salt eller bara buljong. Koka på låg inställning i 4 till 5 timmar tills majs är ömt.

Antingen metod

  1. När majsen är kokad, rör om smöret, om det används, och servera majs varm som en gröt med honung eller lönnsirap eller som en salig sidrätter (kokt med buljong) kryddat med salt och peppar efter smak.
  2. Om du planerar att använda majsen för att göra masa för ispas eller empanadas, ta av locket och låt majret svalna i kruken, så att fukten kan avdunsta när den svalnar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 53
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 392 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)