Osso Buco Stew Recept

Klassisk Osso Buco är en underbart utsökt maträtt av kalvköttskalvar långsamt rostade tills köttet smälter i munnen. Det här är en enklare men lika läcker version som använder kalvskalder för ett snabbare recept som också är mindre fet.

Osso Buco är italiensk för ihåligt ben som refererar till kalvkrokarna som används i det traditionella receptet och märgen i benet, vilket ger en sådan rikedom till maträtten. Det här är inte riktigt Osso Buco, men vi använder mycket av samma ingredienser för att få samma smak. Vitt vin och kycklingsbuljong används för att inte överbelasta den känsliga smaken av kalvkött.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm olivolja i en holländsk ugn på spishällen över medelhög värme. Alternativt kan du bruna kalvköttet i en gjutjärnspanna eller med en sotépanna med hög botten och sedan överföra allt till en ugnssäker tallrik.
 2. I en liten skål eller tätbar plastpåse, kombinera mjöl, salt och peppar.
 3. Kasta kalvkaka i mjölblandning. Skaka av överskottsmjöl och tillsätt lite kött till den heta pannan utan överbeläggning.
 1. Brun köttet på alla sidor, överför sedan till en skål. Fortsätt grädda köttet i satser tills hela kalvköttet är kokt.
 2. När köttet är lagat, förvärmas ugnen till 300 ° F.
 3. Tillsätt lök, morot och selleri till den tomma holländska ugnen eller pan och sauté i några minuter.
 4. Under omrörning tillsätt den malet vitlök och sauté i ytterligare en minut eller tills vitlöket blir doftande.
 5. Ta den nederländska ugnen av värmen. Om du använder en panna, överför grönsaker och vitlök till en ugnssäker skål.
 6. Tillsätt vitt vin och använd en träsked eller spatel för att skrapa upp de välsmakande småbitarna på botten av pannan.
 7. Tillsätt oregano, timjan, persilja, plommatomater och kycklingbuljong.
 8. Lägg tillbaka den brunade kalvköttet och rör om allt tillsammans.
 9. Omslag, överföras till ugn och bräda, rör om varje halvtimme tills köttet är gaffel-anbud (ca 1 1/2 timmar). Om grytan verkar för tjock, tillsätt lite vatten eller buljong. Om grytan är för tunn för din smak, ta av locket i 10 till 15 minuter.
 10. Avlägsna från ugnen och rör om igen för att bryta upp i stora köttstycken.
 11. Servera i enskilda skålar eller sked över potatismos eller risotto .

Mer Delicious Beef Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 427
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 98 mg
Natrium 505 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)