Pureed Butternut Squash Soup (Pareve, Påsk) Recept

Denna grundläggande butternut squash-soppa från Cleveland Ohio's Word of Mouth Kosher Catering är en användbar utgångspunkt för dina egna anpassade handen, och ingrediensens kvantiteter multipliceras lätt om du tjänar en folkmassa. Lägg till en favorit kryddblandning, virvla i lite grädde, eller bli kreativ med en smakfull garnering. Prova att blanda färska mjuka örter i gräddfil eller yoghurt, och använd en dollop till toppen av soppen. Andra alternativ inkluderar pepitas (pumpa frön) eller solrosfrön, hemlagad za'atar croutons eller snipped gräslök. Du kan också para denna soppa med Word of Mouths Red Pepper Soup. Häll båda sopporna i olika sidor av en soppplatta samtidigt för en imponerande presentation för underhållande.

Mirs recepttestnoteringar och tips

Medan du kan göra detta med vatten, som föreslagits i originalreceptet, kommer soppen att vara mer smakfull om du väljer grönsaksbestånd i stället. (Du kan också använda kycklinglager om du gör en köttmjöl.)

Om du väljer att använda vatten, kommer du förmodligen att öka smaken med ytterligare kryddor. En beredd kryddblandning tar gissningen ur kryddor. Currypulver, Ras El Hanout, Kinesisk 5 Spice eller Garam Masala är alla bra val som skulle komplettera Butternut squashbrunnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stockpot på över medium värme. Tillsätt lök och saut tills mjuk och genomskinlig, ca 5 minuter. Tillsätt ingefära, vitlök och squash. Koka, rör om och om, för att förhindra att grönsakerna brinner, i ca 10 minuter, eller tills squashen mjuknar lite och grönsakerna börjar karamellisera i fläckar.
  2. Rör i vattnet eller lagret, värm upp och koka. Minska värmen och simma, avtäckt, i ca 20 minuter eller tills squashen är öm.
  1. Ta av soppen från värmen och använd en fördjupningsblandare för att rena den i grytan. Eller överför försiktigt soppan till en vanlig mixer, arbeta i satser och puré tills det är slät. Om du använder en vanlig bländare, var noga med att fylla den bara ungefär halvvägs, och håll locket på medan du blandar, annars riskerar du att få varm soppa från bländaren.
  2. Efter blandning, rör i apelsinjuice och krydda till smak med salt och peppar.
  3. Låt i skålar och garnera efter önskemål. Servera varmt.

Recept reprinted med tillstånd av Word of Mouth Kosher Catering.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 216
Totalt fett 5 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 382 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 5 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)