James Bonds Favorit Champagne

Bollinger Champagne

"Jag dricker min Champagne när jag är glad och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. När jag har ett företag anser jag det obligatoriskt. Jag skämtar med det om jag inte är hungrig och dricker den när jag är. Annars berör jag aldrig det - om jag inte är törstig ".

Inte James Bond utan ett citat från Madame Jacques Bollinger, känt förtrogen i sin familj som moster Lily. Hon var chef för det kända champagnehuset från 1941 till hennes död 1977.

Vilken stor maxim för att leva livet.

Från den tidigaste James Bond-romanen ( 1956) och filmerna (1976) har den ultimata spion- och debonair mannen med tiden sett dricks champagne, inte minst Bollinger Champagne. Vad är det men det gör den här Champagnen ut ur resten.

Var är Bollinger Champagne Made?

Bollinger House ligger i det geografiska hjärtat av Champagne på Aÿ, en kort bilresa från den kända staden Epernay. Den unimposing Bollinger huset ligger på Rue Jules Loubet i mitten av staden; extravagans i händerna på Bollinger är reserverad för vingårdar, druvor och vinframställning.

Chefen för Bollinger är Ghislain de Montgolfier, stor, stor sonson av grundaren. Ghislain är lekfull, charmig man, men bakom detta ligger en man med en passion för sitt vin. Ångestigheten att få Bollinger-meddelandet över är utan den minsta arrogansen från en i sådan en vördnad position.

Bollinger är de sista äkta familjeägda husen i Champagne.

Bollinger håller många traditionella metoder i sin vinframställning men har också investerat stora summor pengar i teknik. "Vi använder och anpassar teknik för att få det att fungera för oss", säger Stephen. "Det är viktigt att användningen av teknik inte tar bort några av de tecken som gör Bollinger unika."

Vinet fermenteras i ekfat och lite i rostfritt stål.

Skogen ska inte ge smak åt vinet, det är att hålla kontrollen över oxidationen. Kontroll är mycket viktigt för Bollinger. Det är med kontroll, att år efter år producerar huset ett vin som är konsekvent i stil, smak och kvalitet.

Familjen har gjort vin sedan 1829 och det är inte förvånande att Storbritannien fortfarande är deras största exportmarknad. efter alla drottning kan Churchill och James Bond inte alla vara fel.

"Britterna svarar väl konsistensen av Bollinger Special Cuvée. Året på flaskan är inte viktigt, det är det faktum att de kan öppna en flaska och alltid få samma kvalitetsvin ", säger Stephen.

Men vad är det som garanterar kostnaden för Bollinger Special Cuvée - som säljer runt £ 50 eller en Grand Année - Vintage Champagne om 55 kronor. Återigen, Stephen Leroux Marknadsdirektör vid Champagne Bollinger. "Det är absolut inget fel med en flaska på 12,99 kr" berättade han för mig "ett ungt par med en familj och inte mycket pengar, som vill dricka champagne för en fest, det är perfekt."

Bollinger huvudviner

Special Cuvée