Traditionellt Pepernoten Recept - Nederländska Honung-Anis Sinterklaas Cookies

Detta enkla recept, från Amsterdams mest berömda patissier, Cees Holtkamp, ​​levererar ett doftande parti hemlagade pepernoter , de gammaldags holländska anis och honungskakor som traditionellt uppskattas som en del av hollandsk sinterklaasfestiviteter .

Även om holländarna själva kämpar för att hålla det rakt, får pepernoten inte förväxlas med kryddnoter . I själva verket, förutom de förvirrande liknande namnen och det faktum att båda kakorna konsumeras i veckorna kring St Nicholas Day, är de inte lika.

Kruidnoten är små, runda, krispiga kakor som liknar pepparkaka (se vårt kryddnötrecept ) och är smaksatt med kryddig blandning av kryddor, inklusive kanel, macka, vitpeppar, kardemumma, kryddnejlika och muskotnöt. Pepernoten , å andra sidan, är gjord med honung och slipad anisad och har en tjuv konsistens, en subtil lakritsmak och en rustik skräpliknande form.

Följande recept är från Koekje kokbok och har översatts från det ursprungliga nederländska och publicerats här med tillstånd av utgivaren. Medan vi har omvandlat receptet till amerikanska mätningar är detta ett patissiers recept och du får det bästa resultatet med en digital köksskala och de ursprungliga europeiska mätningarna, som vi har angivit inom parentes.

Du behöver en sockertermometer, en handblandare med en degkrokfäste eller en stativblandare med degkrokfäste och en 9-tums vårformkakaformad tenn (22 cm).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en gryta, värm honungen med 2 3/4 msk (40 g) av vattnet och sockret tills blandningen når 194 grader F (90 grader C) på en sockertermometer. Ta bort kastrullen från värmen och blanda i rågsmjölet och saltet med en handblandare med en degkrokfästning (eller häll blandningen i skålen på en stativblandare med en degkrokfästning och ät degen på så sätt). Knippa degen noggrant. Fett lite plastfolie med solrosolja och täck degen med plastfolien. Låt degen vila i en dag vid rumstemperatur.
  1. Nästa dag, förvärm ugnen till 340 grader F (170 grader C). Tillsätt markanis, resterande 1 1/3 msk (20 g) vatten och bakpulver och knåd väl. Gnid lite av solrosoljan i dina händer och rulla små bollar, ungefär storleken på en marmor. Placera bollarna i en rund formkakaform. Tårtan kan vara tätt packad, det spelar ingen roll om pepernoten berör varandra.
  2. Baka pepernoten i 20 minuter i den förvärmda ugnen tills den är guldbrun. När du trycker lätt på kakorna ska de studsa lite tillbaka. Ta tennet från ugnen, vänd om en maträtt och separera pepernoten . Låt svalna och förvara i en lufttät behållare.

Tips :

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 34
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 123 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)