Traditionella franska kammusslor Sage Cream Recept

Kammusslor, eller Coquilles Saint Jacques som de är kända i Frankrike, är så snabba och lätta att förbereda, men de är också lätta att förstöra om de inte kokas noggrant som de snabbt överkökar . I detta traditionella franska recept serveras de med en luscious salvia sås.

Denna kammusslor i ett salvia grädde recept är förbluffande snabbt och enkelt att förbereda. Söt, pan-seared havskammusslor är inbäddat på en säng av sautéed mirepoix och salvia grädde. Med sina färska, enkla smaker kommer denna maträtt att tilltala skaldjurälskare, och det gör en utmärkt sista minuten-middag men kom ihåg att laga mat exakt enligt vad som anges i receptet.

Undrar vad en Mirepoix i receptet är? Du hittar svaret här på granen.

Uppdaterad av Elaine Lemm mars 2017

Vad du behöver

Hur man gör det

Hur man gör seared kammusslor i salvia grädde:

Innan du börjar är det viktigt att du har förberett alla dina ingredienser redo att laga mat. Om du gör det här kommer matlagningen att bli så lättare och kommer också att bli framgångsrik.

Förvärm en stor stekpanna över medelvärme. Värm oljan och smöret i stekpannan är noga med att inte bränna dem.

Tillsätt morötterna, selleri och lök på stekpannan, sänk värmen till medelstora och sauté mirepoixen i fem minuter, eller tills grönsakerna blir ömma men inte mjuka.

Överför den sauterade mirepoixen till en tallrik och täck den med folie.

Förvärm en stor stekpanna över medelvärme. Värm oljan och smöret i stekpannan. Tillsätt morötter, selleri och lök på stekpannan, sänka värmen till medelstora och säg mirepoixen i fem minuter tills grönsakerna blir ömma. Överför den sauterade mirepoixen till en tallrik och täck den med folie.

Vänd upp värmen till medelhög. Krydda kammusslorna med salt och svartpeppar och sätt dem i stekpannan i 1 1/2 minuter på varje sida, inte mer, inte mindre.

Överför den pan-seared kammusslor till en tallrik och täcka dem med folie.

Sauté sjalotten i stekpannan i 4 minuter; tillsätt 1 tesked smör, om det behövs. Tillsätt den tunga grädden till sjalotten och låt såsen koka i 1 minut. Ta bort krämsås från värmen och rör om salviabladen. Låt för att infusera i några minuter, och ta bort bladen.

Dryck salvia grädden på en varm serveringsplatta, sked en liten höjd mirepoix på mitten av plattan och ordna några kammusslor ovanpå mirepoixen.

Denna seared scalloped i salvia grädde salvia receptet gör 4 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 412
Totalt fett 30 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 107 mg
Natrium 7 777 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 2 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)