Brown Sugar Shortbread

Vem älskar inte smörig, krispig shortbread? Brunt sockerbröd är min favorit smak, och det är en av de enklaste kakorna att göra och baka.

Dessa enkla bronsockerkakor är utsökta med eller utan dekoration. Tillsätt lite vaniljssocker eller kanelsocker till toppar strax före bakning eller dopp dem i smält choklad eller vit choklad efter att de har svalnat.

Du kanske också gillar denna klassiska smörbröd eller den rika chokladversionen .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lina två bakplåtar med pergamentpapper eller lämna dem obehandlade.
  2. Värm ugnen till 325 F.
  3. I en blandningsskål med elektrisk mixer, grädda smöret och sockret tills det är ljust och krämigt. Tillsätt mjöl, majsstärkelse och salt; slå på låg hastighet tills degen kommer ihop men fortfarande smuler.
  4. Doppa degen blandningen på en mjölad yta och knäda ca 6 till 8 för att göra en smidig deg. Rulla degen lätt till mellan 1/4 tum och 1/2 tum tjocklek.
  1. Skär degen i rektanglar eller remsor med en kaksklippare eller kniv. Ordna på det pergament-fodrade bakplåten, vilket ger ungefär 1 tum mellan kakor.
  2. Genom att använda en gaffel, piercera varje kaka 2 eller 4 gånger.
  3. Stryk om möjligt med vaniljssocker eller en blandning av granulärt socker och kanel (en blandning av ca 1/2 tesked kanel och 1 1/2 matskedar socker).
  4. Baka kakan i ca 20 minuter, eller tills kanterna börjar brinna.
  5. Ta försiktigt bort kakorna till ett stativ för att kyla helt.

Gör ungefär 3 till 4 dussin beroende på storlek.

Förvara kortbrödet i en tätt inhägnad behållare vid rumstemperatur.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 66
Totalt fett 5 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 82 mg
kolhydrater 6 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)