Raw Vegan linfrö

En rå vegan av linfröbröd gjord med linfrö och solrosfrön, denna rika version av klassiskt italienskt focacciabröd är lika tröstande, utsökt och benäget att översvämmas som originalet. Smaken är en "live" ringare och går bra med sallader och råa soppor. Du behöver en dehydrator för att säkerställa att den blir väldigt rå, men om du har en ugn som kan sättas till "uppvärmning" temperaturer under 115 ° F, kan du också använda det och det kommer troligen att spara dig lite tid. Antingen brun eller gyllene lin arbetar för detta recept men den gyllene linan ger en mer brödliknande färg.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera linfrön och solrosfrön i en matprocessor utrustad med S-bladet. Bearbeta dem med hög hastighet i cirka 30 sekunder eller tills de är finmalda (så nära en mjölliknande konsistens som möjligt).

2. Lägg till resterande ingredienser och bearbeta i ca 10 sekunder eller tills en ganska tjock smet bildas.

3. Sprid smeten jämnt över ett Teflex-fodrad avfuktningsfack. Dehydrera vid 115 ° F i 12 timmar, vänd och ta bort Teflex-arket.

Fortsätt dehydrering i ytterligare 12 timmar eller tills brödet torkas hela vägen och har ett lite hårdare yttre lager.

4. Skär i 12 bitar (3 rader X 4 rader) och förvara i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Gilla att utforska ovanliga och kreativa råa veganska recept? Här är några fler råa veganska recept att bläddra igenom, från enkla till gourmet:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 192
Totalt fett 17 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 163 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)