Tomat Jam Recipe

Tomater är frukt, så varför inte göra dem till sylt? Tomat sylt kommer att glädja och överraska dina vänner med sin smakfulla balans mellan söt och salig och intensiv tomatsmak. Det är kungen av salta sylt.

Varje år lägger jag upp flera burkar av grejerna, tillsammans med ugnstorkade tomater fyllda i olja . Båda fångar kärnan i tomaten på toppen och levererar en solig stans sommar smak i vintern. Tänk dig: Delicious BLTs under de mörka dagarna!

Jag har sett ett antal tomatsoppa recept som lägger för mycket socker, eller kasta in en tvättlista med kryddor som i bästa fall gör den till söt ketchup och i värsta fall en lerig smak av smaker. Enligt mig är detta ett fruktansvärt brott mot tomatens naturligt vackra smak. Låt det vara stjärnan här.

Den överlägset bästa tomat för detta recept är den tidiga tjejen. Den har en robust smak och utmärkt balans av sötma och surhet. Andra pastaformat som plommon fungerar bra, liksom många sötare körsbärstomater. Undvik de större, vattenigare, blandare arvslagen, oavsett hur vackra de ser ut.

Det är möjligt att nå gelpunkten utan att tillsätta pektin, speciellt om du lämnar frön och skinn. Jag väljer att rena färska tomater, så mycket som möjligt av skinn och frön, eftersom de också lägger till bitterhet. Jag lade till en liten mängd hemlagad pektin, vilket hjälpte till att ge denna sylt en delikat uppsättning, men det är valfritt.

Fler tomatsoppa recept på Punk Domestics .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Fyll din konservburk med tillräckligt med vatten för att täcka burkar med en tum. Förbered dina burkar och lock och sterilisera burkarna när du förbereder sylt.
  2. Kombinera tomatpuré, socker, citronsaft, salt och muskot i en bred, icke-reaktiv panna. Koka på medium värme, rör om ofta tills sockret är helt upplöst. Öka värmen till medelhög och koka. Lägg till det hemlagade pektinet. Koka kraftigt och rör om så småningom för att förhindra att det brutas tills jammen når gelpunkten . Ta bort från värmen.
  1. Arbeta snabbt, ladla sylt i steriliserade burkar och bearbeta via standard vattenbadburkningsmetod i 10 minuter. Ta bort burkarna på en rack eller handduk för att svalna och lämna ostörd i 24 timmar. Förvara förseglade burkar på ett kallt, mörkt utrymme i upp till ett år. Om några burkar inte tätar, kyler och används inom 3 månader.