Quince Jelly Recept

Om man tittar på en råkvita skulle man aldrig gissa att denna fula ängelfrukt skulle kunna bli en sådan utsökt gelé.

En rå kvit är en klumpig, gul frukt som ser ut som en ojämn päron med kött som ett superhårt äpple. Råkorgen är oätliga, men när de kokas ger de en delikat aromatisk juice med en unik rosig färg.

Quinces är naturligt höga i pektin , så du behöver inte lägga till pektin för att få en bra jell från saften. Observera att den underbara rodnadens färgglada färg inte kommer att utvecklas förrän de sista stegen i matlagningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta kullarna och skära av stångändarna. Lämna skalen på. Kärn frukten genom att hugga runt kärnorna. Kompost eller kassera stammarna och kärnorna. Haka frukten i stora bitar, 6 till 8 stycken per kvitten.
  2. Placera kvitten i en stor kruka. Häll i vattnet. Koka upp över hög värme. Minska värmen och låt sjuda tills frukten är mjukt mjuk, ca 1 timme.
  3. Blanda den kokta kvitten med en potatismasker. Om den mosade frukten är på den torra sidan, lägg till lite mer vatten. Du vill ha en konsistens som en soppa äppelmos.
  1. Placera en colander fodrad med ett dubbelt lager ostklaff eller en mycket finmaskad sil, över en stor skål eller kruka. Ladla den rinnande kvittenmassan i silen eller ostkorgfläns. Lämna det i 2 timmar. Spara mosen för att göra kvätepasta .
  2. Du borde sluta med minst 4 koppar juice. Om du inte får mycket juice, rör om lite mer vatten i mosen i ostkorgfläns eller silen (lägg inte vattnet direkt i den spända saften eller det kommer att bli förtunnat).
  3. Sterilisera burkarna i kokande vatten.
  4. Medan burkarna steriliserar, mäta saften. Häll kvitten juice i en stor kruka. Tillsätt 3/4 kopp plus 2 matskedar socker per kopp juice.
  5. Koka upp över hög värme. Rör ständigt först tills sockret är helt upplöst. Rör ibland efter det tills gelpunkten är uppnådd.
  6. Ladla i steriliserade halvpintburkburkar och lämna 1/2-tums huvudutrymme. Skruva på burklockor. Process i kokande vattenbad i 5 minuter. Ta bort kvarsgeléburkarna från det kokande vattenbadet och låt dem svalna helt.

Om du är ny för att göra gelé, kom ihåg att gelén fortfarande är helt flytande när burkarna kommer ut ur kokande vattenbadet. Jelly kommer att jell när det kyler.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 86
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)