Tips för att se till att din Yorkshire Puddings Rise

Gör aldrig sunken Yorkshire puddingar igen

Ett bröd av Yorkshire pudding s färskt från ugnen bör vara väl uppstod, guldbrun med en skarp yta och mjuk mitten. Men ibland misslyckas de att stiga - och det kan finnas flera anledningar till varför. Här är 11 tips för att hålla din Yorkshire puddingar från att misslyckas.

Även om allt annat misslyckas och puddningarna inte är så uppståndna som de borde vara (men för att vara ärlig, följ alla dessa tips och de kommer att bli bra) de kommer fortfarande att smaka ganska bra.

 1. Lika ingredienser. Använd alltid lika stora volymer ägg, mjölk och allmjölksmjöl. Om du använder för mycket mjöl kommer den resulterande pudden att vara tung och tät. Utan tillräckligt med ägg kommer det inte tillräckligt med luft slagen in för en framgångsrik ökning. För mycket mjölk kommer att göra smeten för lös.
 2. Inga klumpar. Slå alltid smeten ordentligt så det är utan några klumpar. Smeten måste vara klumpfri, så om du är osäker är smeten smidig, spänn den genom en sik innan du lagar mat.
 3. Lägg av. Låt smeten ligga i köket i minst 30 minuter, längre om möjligt (upp till flera timmar är perfekt). Du kan laga puddarna direkt, men det finns en chans att de inte kommer vara lika stora.
 4. De gillar det hett. Ugnen ska vara så varm som möjligt. En framgångsrik ökning kommer från kombinationen av en kall smet som går in i en mycket het ugn.
 5. Fettfrågorna. Använd lera, dryppings eller vegetabilisk olja i tennet och värm i ugnen tills fettet rökning. Använd aldrig olivolja eller smör. Dessa två fetter kommer aldrig att nå en tillräckligt hög temperatur för Yorkshire puddingar utan att bränna.
 1. En andra omrörning. Alltid ge smeten ytterligare bra visp, tillsätt 2 matskedar kallt vatten, innan det hälls i rökning hett fett.
 2. Fyll inte på fälgen. Undvik att fylla tennet, en tredjedel till högst en halv är vanligtvis tillräcklig. För mycket smet och pudding kommer att börja stiga men snart kollapsa som puddingarna blir för tunga.
 1. Inte ett fan av fläkten. Undvik om möjligt att använda en konvektionsugn, eftersom den tvingade luften i en fläktugn ibland kan vara för stark och få puddningarna att kollapsa. Om du har inställning där du kan byta från konvektion till regelbunden, se till att du gör det.
 2. Bakom stängda dörrar. Om du kan, undviker att öppna dörren under matlagning-kallet kommer att göra pudden kollapsa. Ibland gör de en återhämtning men stiger aldrig så högt som de borde.
 3. Torka i stället för att tvätta. Torka aldrig Yorkshire Pudding-burkar med tvål och vatten, det här fördärvar burkens yta och kan orsaka att Yorkshire håller fast och förhindrar att puddingar stiger. Torka av med en pappershandduk efter användning.
 4. Ett pålitligt recept Använd ett recept som du litar på. Här är ett idiotiskt recept och matlagningstutorial för framgångsrika Yorkshire puddingar.