Slow Cooker Boiled Peanuts

Kokade jordnötter är en södra favorit, och mellanmålet finns i hela södern under jordnötsskörden. Medan det kan vara en tradition att stoppa med din favorit peanutstativ på väg till ett spel, är de också väldigt lätta att göra hemma. Även om det klassiska receptet på kokta jordnötter är att laga dem över en öppen eld, och många hemkockar också har provat stovetopmetoden, gör det lättare att laga dem i crock-potten.

Nyckeln till stora kokta jordnötter är att börja med råa (eller "gröna") jordnötter som har blivit nyligen skördade (de är egentligen inte gröna i färg). Det andra tricket är att använda mycket salt och, som du ser i detta recept, är det verkligen mycket salt. Därifrån är det enkelt - du måste bara vänta tills de är färdiga (vilket kan vara den svåraste delen).

Om du vill äta kokta jordnötter i äkta södra mode, är en iskall öl, kyld söt te eller en kall burk Coca-Cola vägen att gå. Det är ett perfekt sött och saltt mellanmål med en kall dryck.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera nötter i en kolsyrare och tvätta jordnötter tills vattnet löper klart.
  2. Placera rena jordnötter i crock potten; tillsätt salt och vatten och rör om.
  3. Koka, täckt, högt i 5 till 7 timmar. Lägg till mer vatten, om det behövs, för att hålla jordnötter i vätska.

Tips för att göra kokta jordnötter

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 138
Totalt fett 12 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 9,436 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)