Ensalada De Papas Con Crema De Huancaína

Papa a la huancaína är en populär peruansk maträtt med kalla skivad kokta potatis som dränktes i en ostliknande aji chili pepparsås. Kombinationen av stärkelsepotatis och den rika sås är oslagbar - det är en av de mest älskade peruanska rätterna.

Denna läckra potatisallad kan se ut som en traditionell potatisallad i nordamerikansk stil, men potatisarna har klädts med lite kryddig huancaína sås i stället för vanlig ättika och majonnäs. Rödpeppar, gröna lök, hackade hårdkokta ägg och bitar av krispig bacon ger salladens extra färg och smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skruk potatis och laga dem i en stor kruka med kokande vatten tills det är ömt när det trängs igenom en gaffel. Töm och svalna.
  2. Rengör aji paprika av deras frön och grovhacka dem. Koka peppar, lök och vitlök i vegetabilisk olja över medium värme tills allt är mjukt och löken är genomskinliga, ca 5-7 minuter.
  3. Placera den kokta lökblandningen, gräddeosten, queso frescoosten och fyra saltkakor i en mixer eller matprocessor.
  1. Förbered blandningen tills den är jämn, tillsätt lite mjölk åt gången tills blandningen har konsistensen i en milkshake eller en mycket tjock grädde. Om blandningen verkar för flytande, tjockna den med några mer saltkakor.
  2. Skala och skär potatisarna i bitar av bitar. Skala och hugga de hårda kokta äggen. Hacka de vita och gröna delarna av scallionsna (reservera de gröna delarna för garnering). Tärning den röda paprika.
  3. Kasta försiktigt potatisarna med de hackade äggen, de vita delarna av skalserna, den kryddade paprika och ostsåsningen. Koka potatisblandningen noggrant tills den är klar att servera.
  4. Sauté bacon i en porslin till spridda. Töm baconskivorna på pappershanddukar tills det är kallt och smula sedan baconet.
  5. Strax före servering, garnera potatisallad med smulad bacon och de återstående gröna lökarna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 530
Totalt fett 25 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 151 mg
Natrium 552 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 7 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)