Dokumentärfilmer om te

Dessa är måste-se filmer om te ursprung, bearbetning, kulturer och bryggning

Med sin inneboende snygghet och charm är te en naturlig stjärna på silverskärmen. Här är några av de dokumentarfilmer om te som har kronat historierna, kulturerna och teknikerna bakom det.

Allt i denna te

Kanske den mest kända te dokumentären till dags dato följer All American Tea aficionado (och tidig branschledare i den amerikanska specialteanrörelsen ) David Lee Hoffman när han reser genom Kina på jakt efter de bästa teen han kan hitta.

Alltid informativ och ibland rolig, den här Les Blank-dokumentären innehåller även intervjuer med te noter som James Norwood Pratt (författare till The Tea Lovers Treasury och Winnie Yu (ägare / importör vid Teance in Berkeley, CA).

Herren av Darjeeling

Denna vackert sköt, Cannes-skärmad DVD kommer med boken Rajah av organisk Darjeeling Tea: Makaibari, som du kan läsa mer om i denna lista med teböcker. Det fokuserar på det dagliga livet och arbetet av Rajah Banerjee, ägaren till Darjeelings berömda Makaibari Estate och den så kallade Lord of Darjeeling.

Betydelsen av te

Denna vidsträckta dokumentär spänner över kontinenter och århundraden i sin undersökning av teens (möjligen svindlande) betydelse i högteknologiska, snabba kulturer som alltmer benägna att köpa matmarknader och drycker på massmarknaden. Vi önskar bara att det hade gjorts några år senare så det kunde ha täckt den nuvarande trenden mot teförbrukning i amerikanska tekniska sektorer!

Renässansen av te

Denna djupgående och auktoritativa DVD från Teance sköts i Kina, Taiwan och USA. Den täcker kinesiska och taiwanesiska tebearbetningstekniker till en aldrig tidigare skådad nivå och inkluderar intervjuer med temyndigheter, som James Norwood Pratt och Winnie Yu of Teance. Till skillnad från andra te-DVD-skivor innehåller den riklig information om metoder och tekniker för teberedning.

Robert Fortune: The Tea Thief

Den här australiensiska dokumentären berättar brittisk ledd spionage av Kinas teindustri av skotsk botaniker / äventyrare Robert Fortune. Förvirrad? Oroa dig inte, till skillnad från Magnolia, det kommer alla att ge mening i slutändan.

Te: En spegel av själ och te: Broken Silence

Dessa filmer är två sidor av samma mynt: en tragisk, fantastisk, teinspirerad opera och tillverkning av den. Operan använder sig av okonventionella metoder för att förmedla teoriernas singularitet och djup som en dryck, medan dokumentären utforskar skapandet av den genom intervjuer och opera. Operas kompositör, Tan Dun, är mest känd för att komponera poängen för Crouching Tiger, Hidden Dragon.