Thai Mango Sticky Rice Dessert (Khao Niaow Ma Muang) Recept

Heavenly är det enda sättet att beskriva den klassiska thailändska dessertkaka niaow ma muang ). Det är den mest kända av alla thailändska desserter, och så mycket härlig.

Var noga med att få rätt ris för denna efterrätt: du behöver klibbigt ris , även känt som "sött ris". Det klibbiga riset är gjord i en kruka på din spis (medföljer instruktioner).

Lägg några färska mango skivor över det klibbiga riset och smutsa med den enkla kokosnötsåsen-rena himlen! Om du gillar mango och / eller klibbigt ris, kommer du att älska denna exotiska thailändska efterrätt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg ris i 1 kopp vatten i 20 till 30 minuter. Töm inte riset. Tillsätt 1/2 kopp mer vatten, plus 1/2 kan kokosmjölk, salt och 1 msk brunt socker. Blanda väl.
  2. Koka upp en mild koka och täck sedan med ett lock (vilket ger utrymme för ånga). Minska värmen till medium-låg, eller bara tills du får en mild simmer.
  3. Simma 20 till 30 minuter, eller tills kokosnötvatten har absorberats av riset. Stäng av värmen, men lämna potten på brännaren med locket ordentligt. Låt sitta i 5 till 10 minuter.
  1. För att göra såsen, varma (koka inte) resten av burken kokosmjölk över medium låg värme (5 minuter). Tillsätt 3 msk brunt socker, omrör för att lösa upp.
  2. Smakstestsås för sötma, tillsätt mer socker om så önskas. (Observera att det kommer att smaka mindre sött när det läggs till riset.)
  3. Förbered mango genom att klippa den öppen och skiva i bitar av bitar (se hur man skär en mango ). Skruta lite varmt ris i varje serveringskål och torka sedan mycket av den söta kokossåsen över. Det ska se ut som en engelsk pudding med custardsås, med riset som simmar i sås.
  4. Ordna mango skivor på riset och drizzle över mer sås.

Obs! För jämnt saucier ris, förbered mango. När såsen är varm i kastrullen, lägg till flera skott av ris direkt på pannan. Håll det i klumpar, sväng försiktigt i såsen för att mätta alla sidor. Överför till serveringskålar, toppa med mango och eventuell kvarvarande sås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 450
Totalt fett 21 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 41 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 3 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)