Enkel Ovnsfryst Kycklingbröst Med Vitlök

Vi vet redan att "stek" kyckling i ugnen är mycket lättare än på spisen, men det här receptet tar "enkelt" till en helt ny nivå! Efter att smör smälta med olja i en bakpanna i ugnen, sänks kycklingbröst i kryddat mjöl och placeras sedan enkelt i pannan för att "steka" i ugnen. Beläggningen blir fin och krispig medan insidan blir saftig och öm.

Detta recept använder benfria kycklingbröst, men benfria lår kan också användas. Det är utmärkt serverat med potatis och dina favoritgrönsaker, eller skiv den och lägg den till en kastad sallad eller Caesarsallad . Kycklingen kan också användas i grytor och är en läcker fyllning för smörgåsar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 400 F (200 C).
  2. Sätt smöret och olivoljan i en 8- eller 9-tums stekpanna (eller en panna som är tillräckligt stor för att passa kycklingen utan att tränga); placera den i ugnen för att smälta smöret. Detta bör bara ta 1 till 2 minuter, så titta noga för att det inte brinner.
  3. Stryk kycklingen med pappershanddukar och ta bort allt överskott av fett. Strö med salt och nymalt svartpeppar.
  4. Sätt mjölet, vitlökspulver och paprika i en skål eller pajplatta. Rör om att blanda grundligt.
  1. När smöret i pannan smälts och sizzling, ta bort pannan från ugnen.
  2. Skaka kycklingbrösten i mjölblandningen och ordna dem i den heta pannan. Sätt tillbaka pannan i ugnen. (Glöm inte ugnsvuden!)
  3. Baka kycklingen i 15 minuter. Vrid kycklingen försiktigt med en spatel och sätt tillbaka till ugnen i ytterligare 10-15 minuter. Kycklingen bör registrera minst 165 F (73,9 C) på en mattermometer i de tjockaste bitarna.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1435
Totalt fett 89 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 39 g
Kolesterol 434 mg
Natrium 825 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 2 g
Protein 134 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)