Easy British Scone Recept

Scones är en inbyggd del av både brittisk och irländsk matlagning. Den klassiska sconen i detta recept har blivit blandad, bakad och ätit på dessa öar i århundraden och är lika populär idag som de någonsin var.

Att göra både söta eller salta hemlagade scones för eftermiddagste (eller när du vill ha en behandling) är både snabbt och enkelt. För att göra de lättaste sconesna kan du kolla på tips och tips nedan, eftersom framgången med att göra dem ljusa och välsmakande beror på att du arbetar så snabbt som möjligt och att hålla alla ingredienser så coola som möjligt.

Scones är alltid bäst att ätas den dag de är gjorda, men en mild uppvärmning i ugnen (aldrig mikrovågsugnen, vilket gör dem tuffa) kommer att fräscha upp dem, men det är tveksamt att det kommer att finnas kvar kvar, de är för läckra att ha kvar.

Vad du behöver

Hur man gör det

Servera med smör eller surror av sylt och grädde.

Varianter av ett klassiskt sconecept

Receptet här är för en vanlig scone men dessa kan snabbt bytas till frukt, ost och eller annan smak som du kanske vill lägga till (tänk körsbär, tranbär, citron, apelsin och så vidare). Så kolla in anteckningarna nedan för att få reda på hur.

Frukt Scones

Lägg till 55g (1/4 kopp) sultanas, torkad blandad frukt eller hackad datum till de torra ingredienserna i de grundläggande recepten.

Ostscones

Tillsätt 55 g (1/2 kopp) riven ost och 1/2 tsk torr senapspulver till blandningen efter gnugga i fett och mjöl och fortsätt med det grundläggande receptet. Stänk scones med 55g (½ kopp) mer riven ost innan du bakar scones i ugnen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 221
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 173 mg
Natrium 537 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)