Thai Coconut-Lime Recept Recept

Detta enkla recept på Thai Coconut-Lime Shrimp / Räkor kommer att vara säker på att glädja och glädja alla skaldjurälskare vid ditt bord. Fyra viktiga thailändska ingredienser - kokosnöt, lime, koriander och chili - kombinerar för att skapa en marinaden och doppsås som giftas vackert med räkornas ömma succulens. Rör bara såsen tillsammans, häll över räkorna, vare sig grillen eller ugnen, till perfektion . Denna maträtt kan tillverkas var som helst, från mycket kryddig till mild, beroende på vilken du lagar mat och det kan grillas eller kokas i din ugn - på något sätt är det utsökt!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser av kokosnötkalksås (kokosmjölk, limejuice, kokosnötolja, fisksås, vitlök, hackad koriander, vårlök, färsk röd chili, socker, räkorpasta och limezest) tillsammans i en skål. Rör väl för att lösa upp sockret. Smakprov för en balans mellan söt, sur, kryddig och salt. Justera efter eget tycke, tillsätt mer socker om du tycker att det är för surt, mer chili för mer krydda eller mer fisksås för mer salt. Om det är för salt, tillsätt en annan kläm limesaft.
  1. Ställ beredda räkor i en skål och häll 1/3 till 1/2 av denna sås över, beroende på hur många räkor du lagar mat. Vrid försiktigt räkor i såsen och lägg åt sidan för att marinera 10 minuter. Reservera kvarvarande sås för servering.
  2. Om räkorna är mindre, skaka dem på sataypinnar (blötlägg träet innan du använder), 3 till 5 räkor per pinne.
  3. Om grillning: Borsta grillen först med lite vegetabilisk olja, sätt sedan marinerade räkor på grillen. Smaka med nymalt svartpeppar och baste med lite av den överblivna marinade första gången du vrider dem.
  4. Om du lagar mat i ugnen: Byt ugn till BROIL-inställningen. Placera lös eller skivad räkor på en spannmålspanna ELLER kakskiva (täckplåt med tennfolie eller pergamentpapper först för lättare rengöring) och sätt under värmeelementet (första eller andra ringen på ugnen). Smaka med nymalt svartpeppar och varva räkor var 4 till 5 minuter. Första gången du vrider dem, basta med vänster marinade. När räkorna är kokta kommer de att bli rosa och klumpiga och vara lättförkolade vid kanterna.
  5. I korthet, värm upp den kvarvarande kokosnöt-sås (koka inte eller du kommer att förlora den färska smaken av örter och kokosmjölk). Servera räkor med ris och såsen på sidan. Om så önskas, garnera med lime wedges och fräsch chili.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 217
Totalt fett 14 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 781 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)