Pumpa Ginger Scones med Sweet Tahini Glasyr

Scones är individuella bakade snabbbröd, vilket innebär att de gör oss bakpulver och / eller sodavatten för att stiga i stället för jäst. Traditionellt del av brittiska och irländska köket har de nu antagits runt om i världen. De kan formas rund eller triangulär och serveras söt eller smaklig. Men även de söta versionerna är inte lika söta som muffins eller kakor. Bäst av allt kan de anpassas med alla smaker och tillägg.

Du kan köpa färskgjorda scones i massor av bagerier och förpackade i många livsmedelsbutiker och stormarknader. Men de är så lätta att göra och så mycket bättre fräscha att det är helt värt att mastera ett grundläggande sconecept.

Även om scones tenderar att vara förknippade med eftermiddagste, är de också ett bra frukostalternativ, särskilt eftersom de är snabba att göra och snabbt att laga mat. Recept som innehåller ägg tenderar att vara mjukare och mer kaka som och de som inte är fastare och bäst ätas dagen de är gjorda. Men på något sätt är nyckeln till en bra ökning att hålla smöret kallt.

Välj bara dina smakämnen, i det här fallet en del läckra höstpumpa och välj din glasyr. Den nutty, sesam smak av tahini är ett bra kontrakt till den normalt klibbiga sötmakaren sockerglasyr och passar perfekt med pumpa. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 425 F.
  2. Lägg till allround mjöl, granulat, bakpulver, natron, salt, kanel och jordginger till en stor skål. Tillsätt de kylda smörbitarna och skör smöret med en bakverk, en gaffel eller till och med fingrarna tills alla torra ingredienser är belagda och blandningen liknar kurskrummer. Placera skålen i kylskåpet i ca 10 minuter.
  1. I en separat skål, vispa ihop osötad pumpa puree, tung kräm och vanilj extrakt. Rör om de våta ingredienserna i mjöl och smörblandningen, tills de är kombinerade. Degen kommer att vara kladdig.
  2. Vrid degen ut på en brunnmjölkad bräda och rulla, eller klistra ut degen till ca en tum tjock. Vik det över och upprepa ca 6 gånger. Detta ger dig det klassiska skiktet av en scone.
  3. Rulla eller klistra, den sista tiden till en tum tjock cirkel. Skär i 8 bitar och lägg sconesna på ett bakplåt kantat med pergamentpapper.
  4. Baka i den förvärmda ugnen i ungefär 18 minuter, eller tills sconesna är mycket ljusa guldbruna. Överbaka inte.
  5. Medan sconesna kyler, gör den söta tahini glasyren genom att vispa ihop pulverformigt socker, mjölk eller grädde, sesampasta och salt tills det är smidigt. Drizzle över de kylda sconesna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 312
Totalt fett 21 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 363 mg
kolhydrater 31 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)