Thai-Stir Stir-Fried Macaroni (Pad Macaroni)

Jag debatterade ett tag om huruvida eller inte att lägga upp receptet, eftersom dess huvudsakliga ingrediens är en av de mest typiska italienska ingredienserna - makaroner - det är inte tekniskt en italiensk maträtt. Men det är inte heller Thai.

Det är i själva verket thailändska-italienska fusion och medan jag uppriktigt tycker att det mesta fusionspriset är ett misslyckande som tar element från två eller fler matlagningar och då på något sätt förlorar allt som är bra om dem alla, är detta ett undantag som verkligen lyckas.

Och så i slutändan bestämde jag mig för att dela den av den enkla anledningen att denna maträtt är absolut läckra. Jag tycker personligen att det är bättre än Pad Thai. Jag har faktiskt aldrig förstått varför Pad Thai är den mest populära thailändska maträtten med utlänningar, men den här stekta maträtten ("pad" betyder "stekad" på thailändsk) har flera element gemensamt med Pad Thai: Det handlar om stekta nudlar med antingen kyckling eller räkor i en salig och något söt sås, och det är inte särskilt kryddigt. Det är faktiskt väldigt populärt med thailändska barn, förmodligen för att det inte är väldigt kryddigt.

Jag har förtjusta, nostalgiska barndomsminnen om att beställa Pad Macaroni vid varje chans jag fick när jag växte upp i Bangkok, och jag är säker på att många andra människor också gör det. Jag har ingen aning om när denna maträtt härstammar i Thailand, men det har funnits i minst 30 år och ja, jag avslöjade bara min stora ålder.

Jag vet att de flesta italienare kommer troligen att rekylera i skräck när de ser ingredienserna i denna maträtt, men försök att inte tänka på det som pasta - det är i huvudsak en thailändsk nudlarrätt som råkar göras med pasta. Försök att avbryta din otro och ge det ett skott! Jag lovar dig att det är snabbt, enkelt och fantastiskt.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera en stor kruka med vatten över hög värme för att koka för pastan. (När vattnet når en rullande koka, lägg till lite salt och pastan och laga pastaen till ca 1 minut kort av al dente.)

Under tiden blandar du i ketchup (plus ett streck Worcestershire-sås och ett dash Tabasco, om du använder), Sriracha, sojasås och fisksås bra tills de kombineras. Avsätta.

I en stor wok värm ca 2 matskedar vegetabilisk olja över hög värme tills det är varmt och skimrande.

Tillsätt vitlöket och rör steket snabbt tills det är ljust guldbrunt, ca 30 sekunder till 1 minut.

Tillsätt lök och morot och fortsätt att steka tills grönsakerna är mjuka, ca 2-3 minuter.

Tillsätt kycklingens och de vita delarna och fortsätt att steka tills köttet är brunt och förlorar sin rosa färg och scallionwhitesna mjukas, ca 3-4 minuter.

Skjut alla ingredienserna i wok till sidorna av wok med en träsked. Bryt ägget in i mellansidan och låt det städa i steka (stäm om det fortfarande finns några separata bitar av vit och äggula) i ungefär 30 sekunder och kasta den ihop med övriga ingredienser tills jämnt fördelat .

Tillsätt den kokta och väldränerade pastaen till wok, tillsätt såsen och kasta allt bra tills makaronan är jämnt belagd med sås.

Tillsätt tomaterna och scallion greensna och fortsätt stekning tills tomaterna och scallion greensna är något mjuka, ca 1 minut.

Servera omedelbart, med en strö av vitpeppar på toppen för att smaka.