Thai BBQ Sauce Recept

Detta hemlagade Thai BBQ Sauce Recept är så lätt att göra, och mycket överlägsen butiksköpta sorter. Du kommer att älska den här mörka, snyggsöta såsen som har tillräckligt med krydda för att göra dina kött, fisk eller skaldjur, revben eller bara vanliga gamla hamburgare smakar sommarlök.

Min man gillar det lika bra på både lax och biff. Han värmer upp lite extra och har det på sidan med ris. Du kan älska det så mycket att du också tycker att du använder den med potatis, ris och grillade grönsaker.

Om du inte har några av ingredienserna fungerar de angivna substitutionerna lika bra. Medan du kan hitta de flesta ingredienserna i en välsorterad livsmedelsaffär, kanske du vill handla på en asiatisk eller internationell marknad för att få thailändsk röd chili (Bird's Eye chili pepper) och fisksås. Du kan justera värmevärdet genom att använda mer eller mindre av den röda chili peppen.

Du behöver inte någon utrustning för att göra detta recept. du kommer helt enkelt att röra allt tillsammans i en skål. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienser i en skål, omrör tills de är väl blandade.
  2. Smaka på din grillsås, tillsätt mer honung om den inte är tillräckligt söt eller mer limejuice om den är för söt eller för salt för din smak. Lägg även till mer chili om så önskas.
  3. Använd såsen som en marinade för dina kött, fisk eller skaldjur och borsta den samtidigt som du grillar. Det är bra med biff, revben, hamburgare, lax, räkor och mycket mer.

Lagring:

Denna sås kommer att hålla i en täckt behållare i kylskåpet i upp till två veckor.

Jag gillar att dubbla detta recept och sedan drizzle lite mer över entree innan servering. Det är också utsökt över ris och potatis.

Den typiska thailändska röda chilipeppar är Bird's Eye chili pepper , små, smala paprika som är 20 gånger varmare än jalapeno paprika. Om de inte är tillgängliga kan du ersätta hela, krossade eller torkade röda cayennepeppar, som lätt finns i krydddelen i en mataffär. De är ungefär hälften så heta som Birds Eye chili peppers, så du kommer att vilja anpassa receptet i enlighet med din smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 74
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 436 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)