Skal och äta räkor

När jag var ett barn som växte upp i Knoxville var Tennessee färska räkor så sällsynta som väl, räkor. Men nu och då skulle en aspirerande företagare anställa en lastbil ner på Gulfkusten, ladda upp den med räkor som är färskt från båten och packade i iskistor och kör upp här över natten. Sedan skulle de sätta upp på en parkeringsplats någonstans och sälja ut ur lastbilen. När min mamma såg en av dessa lastbilar, skulle hon stoppa och köpa tre till fem pund och koka upp dem i öl och Old Bay kryddor. Hon skulle göra lite cocktailsås, smör och citron, tartarsås och göra en sallad. Det var en rolig måltid för att hon skulle sprida tidningar på vardagsrummet och vi skulle ha en picknick. Vi skulle helt enkelt skälla skalen direkt på tidningarna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda alla ingredienser noggrant. Justera pepparrot och citronsaft till smak. Du kanske vill ha en nypa salt
  2. Smör och citron:
  3. Kombinera alla ingredienser i en liten kastrull över låg värme och varma tills smöret smälter ordentligt.
  1. Lägg till öl och 1 kopp vatten till en stor kastrull. Kram i citronsaften och tillsätt sedan citronskalorna. Rör i Old Bay och koka över hög värme.
  1. Tillsätt räkor och laga 3 - 4 minuter, inte längre, dränera sedan räkor i en kolv. Jag gillar att sprinkla dem med lite mer Old Bay vilket gör dina fingrar smaka så bra som räkorna.
  2. Smält smör i en stekpanna över medelhög värme. Kasta i lökarna och sauté i en minut och tillsätt sedan citronsaften. Drizzle över räkor och kasta i persilja.
  3. Skal-och-äta räkor är lika kalla som varma. En grön sallad med en vinaigrette är perfekt på sidan.

Notera:

Räkor är extremt lätta att överkaka och kan gå från perfekt gjort och ömt till överkokt på 30 sekunder.

Redigerad av Joy Nordenstrom

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1459
Totalt fett 120 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 580 mg
Natrium 2,647 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 4 g
Protein 57 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)