Marinerad Koreanska Ribben

Nötkött-kort revben, marinerad och grillad varm och snabb

Koreanska revben eller Bulgalbi är en stor delikatess. Beredda vanligtvis från nötköttens korta revben skärs de här saftiga revbenen i tunna köttstycken för att laga mat snabbt utan den seghet du annars skulle få.

Hemligheten är att fjäril revbenet till att du får en tunn remsa kött med benet i ena änden. Nu beroende på tjockleken på de revben du tänker använda kan du göra antingen den snittna eller den tre snittmetoden.

Den enda snittmetoden görs genom att lägga ribben på sin sida och skär ner huvuddelen av vägen genom köttet. Då kan du lägga ribban och göra två lika stora halvor som kommer att laga mat mycket snabbare. Om de revben du tänker använda är tjockare kanske du vill gå med den tre snittmetoden. Hela ideen är att få en jämn tjocklek ca 1/2 till 1/4 och en tum tjock.

Den tredubbla klippningen kan vara lite knepig, så ta den första långsamt och du kommer att fånga. Placera revbenet på sidan och skära ner på sidan bort från benet. Klipp nästan hela vägen genom att lämna tillräckligt med kött för att hålla det ihop. Vänd på det och skära ner mitt i mitten nästan till botten. Vänd igen och skära längs insidan av benet. Gjord rätt, du kan öppna revbenet upp i en tunn flät kött som kommer att grilla upp i minuter och inte ha den långa bindväven som förstör måltiden.

När du har revbenen butterflied är du redo att marinera revbenen.

Den typiska koreanska marinaden har sojasås, ingefära, något sött som honung eller socker och några enkla kryddor. Marinaden bör också innehålla någon form av ättika eller alkohol för att tenderera köttet och bära smakerna djupt inuti. På grund av den stora ytan och köttets tunnhet behöver du inte marinera för länge.

En till två timmar i marinaden är perfekt.

Nu är det dags att grilla. Du vill exponera så mycket av köttet till hög, direkt värme som möjligt. Koreansk stil revben bör grillas om några minuter. Lägg revbenen ut på grillen och stäng locket. Ge dem ca 5 minuter och vänd sedan. Vad du verkligen gör är att ge köttet en bra sår och sedan bläddra. Koreanska revbenen ska kokas om medelstora.

I Korea kommer du att upptäcka att köttet snabbt skärs i bitar med bitar med köksskjuv eller bara en sax. Det kanske låter lite konstigt, men det fungerar perfekt.

Du kan betjäna dessa på ris eller mer traditionellt med salladsblad, vitlök och någon slags varm sås för att göra lite biffsalladbitar.