Klassisk Pumpa Pecan Pie

Korsa en pumpa paj med en pecan paj , och du får det bästa av båda världarna - och det smakar lika bra som det ser ut! Denna pommespaccé med pumpa kommer att imponera på dina vänner och familj, och det är den perfekta pajen för din Thanksgiving eller jul efterrätt meny.

Pumpaskiktet är toppat med ett klassiskt pecanskartskikt och bakat till perfektion i ett hemlagat eller färdigt pajskal. Jag har även tagit med anvisningar för en grundläggande matprocessor paj bakverk också.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
 2. Om du använder en frusen pajskors, tina inte; förvärma ett bakplåt i ugnen och placera pajen på kakan. Eller använd receptet (anvisningarna nedan) för en matprocessorskorpa.
 3. I en liten skål, kombinera ett ägg, en pumpa, 1/3 kopp socker, kanel, ingefära, kryddnejlika och salt. Spridas i pajskorpa.
 4. I en medium skål, slå resterande två ägg något. Rör i majssirapen och kvarvarande 2/3 kopp socker, smält smör och vanilj; rör om tills det är väl blandat. Rör i pekannötterna. Skölj försiktigt över pumpa-blandningen.
 1. Baka pajen i 50 till 60 minuter eller tills fyllningen är inställd runt kanten. Kall paj helt på racket.

Matprocessor Pie Crust

 1. I en matprocessor pulsar mjölet med saltet och 1 eller 2 matskedar socker.
 2. Sprid bitarna av kylt smör över mjölblandningen och pulsera sedan 5 eller 6 gånger, eller tills den liknar grova smulor. Det borde finnas några bitar av smör av ärtstorlekar som fortfarande är synliga.
 3. Tillsätt 3 till 5 matsked isvatten i en ström medan maskinen körs, tills degen börjar bilda klumpar. Vänd den ut på en mjölad yta och kläm den tills den håller ihop. Fukta dina händer om det behövs, men knäda inte degen eller övervinna det.
 4. Forma degen i en platta disk och linda i plastfolie.
 5. Kyl degen i 30 minuter.
 6. Rul den kylda degen på en mjölad yta till en 11- eller 12-tums cirkel och låt kakeplattan. Flöj kanten efter önskemål.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 341
Totalt fett 16 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 86 mg
Natrium 65 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)