Classic Recept och Potatis Soppa Recept

Prei och potatissoppa är ett klassiskt brittiskt recept, det är en vinterfavorit när det serveras varmt. Men kallt är soppen perfekt för en sommar lunch eller till och med på picknick

Prefs och potatissoppa är också känd som Vichyssoise och antas ha sitt ursprung i Frankrike men det finns många andra påståenden om ursprunget till denna klassiska soppa.

Varifrån det kommer, är en purjolök och potatissoppa både läckra, enkla och billiga att göra. Vad är inte att gilla?

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smör i smöret i en stor sopppanna eller i en kastrull och tillsätt sedan strimlad purjolök, hackad selleri och morötter. Svett försiktigt i smöret och olivoljan i 5 minuter tills det mjukas.
  2. Tillsätt kaklat potatis och lager. Ta till en mild simmer. Täck och koka i 30 minuter.
  3. Testa för att alla grönsaker är kokta genom att göra med en skarp kniv, de borde vara ömma. Ta bort pannan från värmen.
  1. Koka soppan i satser i en matberedare och lägg tillbaka i pannan, blanda inte över. När all soppa har blivit blandad till grov konsistens, lägg till den enkla kräm och kryddor till smak. Om soppen är lite tunn, koka för att minska lite.
  2. Servera soppan i uppvärmda skålar med kräftigt bröd och för extra smak och konsistens, topp med remsor av kokt purjolök eller krispiga baconstycken så länge som soppen inte är för vegetarianer.

Baserat på ett recept från British Leeks.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 187
Totalt fett 13 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 181 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)