Rich Chicken Noodle Soup (kött)

Om du vill ha kycklingsoppa, men vill inte gå igenom besväret med att bryta ner en kyckling, är det här receptet för dig. Giora Shimoni gör smart användning av kycklingvingar, som fyller buljongen med mycket smak tack vare deras överflöd av fina ben. (Bonus: de är också ekonomiska!) Den generösa användningen av grönsaker, örter och kryddor, säger Shimoni, "gör en gott rykande buljong".

Det är Shimoni familjetradition att betjäna detta recept som en del av Rosh Hashanahs semestermåltid ; för påsksederna får soppen en återställning, men serveras med matzobollar istället för nudlar. Oavsett om du gör dina matzobollar från början eller använd en blandning, kan du laga dem i buljongen för extra bekvämlighet.

Redigerad av Miri Rotkovitz

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera kycklingen och vattnet i en stor lagerpotte. Koka upp. Skumma och kasta bort någon skum som utvecklas.

2. Minska värmen till låg. Tillsätt resten av ingredienserna och täcka grytan delvis. Smäll i 2 till 2 1/2 timmar, eller tills grönsakerna är ömma och buljongen är smaklig. Om vattennivån sjunker under kyckling och grönsaker medan soppan lagar mat, lägg till mer vatten.

3. Avlägsna från värmen.

Kyl beståndet snabbt, antingen genom att använda ett isbad eller genom att överföra det till mindre behållare ( vardera bör inte innehålla mer än 3 tum eller 76 ml soppa för snabb kylning) och kylning. Kylskåp, täckt, över natten.

4. Skumma fettet på toppen av soppen. Stäva soppen. Reservera morötterna (och andra grönsaker du vill ha i din soppa). Skiva morötterna (och alla andra reserverade grönsaker) och skicka dem till den spända soppen.

5. Förbered fina äggnudlar enligt förpackningsanvisningar. Töm och lägg åt sidan.

Att servera: 1) Värm soppan. 2) Sätt en matsked fina äggnudlar i varje skål. 3) Häll ett par ladlar med varm soppa ovanpå nudlarna. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 566
Totalt fett 23 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 139 mg
Natrium 638 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 4 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)