Aprikos Lime Kyckling, Potatis och Broccoli Pan Pan Dinner

Kosher Status: Kött, Påsk

Upptagen veckodagar behöver inte innebära bristfälliga middagar - en plåtpanel visar det ultimata tidsbesparande, rengöringsbesparande måltidspreparatet. Skönheten i denna måltid är att du inte behöver göra mycket förutom att blanda upp en snabb marinade, ordna kyckling och potatis på pannan och skjut in den i ugnen för att steka. Omkring 10 minuter innan måltiden är klar, lägger du till några broccoli i samma pan, returnerar den till ugnen och gör dig redo för en god måltid. Prova den här tekniken med andra favoritproteiner och grönsaker som har liknande tillagningstider, och du hittar alla möjliga möjligheter till en-pan-måltider.

Tips: Detta recept är idealiskt för påsk , när många arbetar med färre köksredskap än vanligt. Och under en semester när så mycket behöver göras från grunden är det trevligt att ge dig en paus med en enkel (och naturligtvis chametzfri!) En-pan måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 425 ° F. Lina en stor rimmad plåt med kraftig folie. I en liten skål, vispa ihop aprikosbehållarna, limejuice, olivolja, vitlök, oregano och salt (om du använder).

2. Torka lite olivolja på den färdiga plåten. Skölj och torka kycklingen och placera i mitten av arkpanelen. Häll aprikos-kalkblandningen över kycklingen och vänd till kappa. Ordna potatiserna runt kycklingen.

Drick potatisarna med lite olivolja.

3. Skjut arkpannan i den förvärmda ugnen och stek i 30 minuter. Basta kycklingen med pan juice. Ordna broccolistjälkarna runt kycklingen, blandade med potatiserna. Dusta broccoli med lite olivolja och sked några av panjuvarna över stjälkarna.

4. Sätt tillbaka pannan i ugnen och steka i ca 10 minuter mer, eller tills broccoli är skarp anbud och börjar karamellisera, potatiserna är ömma och kycklingen är ogenomskinlig, juicerna är rena och en snabbläs termometer införs i det tjockaste stycket läser 165 ° F.

5. Ta försiktigt av arkpanelen från ugnen. Servera kyckling och grönsaker med panjuicer.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 771
Totalt fett 33 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 174 mg
Natrium 337 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 9 g
Protein 65 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)