Summer Shabbos Lunchmeny och Recept

Summer Shabbos Lunchmeny och Recept:

Shabbos är långa under sommarmånaderna, så inbjudande gäster för Shabbat lunch är ett bra sätt att tillbringa dagen. Med tanke på det varma vädret ska disken vara lite. Med tanke på att dina gäster sannolikt kommer att ha olika kostbehov och smaker, vill du servera en mängd olika rätter. Och eftersom du inte vill spendera för många timmar i köket under sommaren, ska recepten vara enkelt och snabbt att förbereda.

Challah med äggsallad, tonfisk, hummus och andra sallader:

Äggsallad, tonfisk och hummus gör den perfekta första kursen, speciellt när den serveras med hemlagad challah. Om du pressas för tiden, kan du köpa din utmaning och hummus och bara förbereda äggsallad och tonfisk själv.

sallader:

Att förbereda en mängd olika sallader ger färg till bordet och en liten, sommarlig touch till din måltid. Och rester av dessa sallader kan avnjutas av din familj hela veckan.

Kycklingsallad:

Vad ska man göra med den vänstra grillade kycklingen från fredagskvällen? Klipp upp det, lägg det till en sallad av sallad, tomat, gurka och humuspinnar. Kasta salladen med antingen balsamisk honung eller krämig vitlöksalladsdressing. Och du har skapat en hälsosam, läcker, lite Chicken Salad for Shabbos lunch.

Snabb lätt köttbit:

Denna snabba och enkla köttfärs är enkel att förbereda med dina barn.

Bara sauterade lökar, brun nötkött, blanda med frysta grönsaker och Marinara sås, och baka sedan i puffdektgods. Det är den perfekta maträtten som serverar Shabbos lunch när du har bjudit in en folkmassa, speciellt när gästerna har många barn och tonåringar. Om det finns någon köttpastext efter lördagens lunch, blir det ätit säkert på söndagen.

Pargiot - Boneless Chicken Lår:

När köttlösa kycklingslår (kallad Pargiot på hebreiska) går till salu köper, marinerar och grillar eller lagar mat. Boneless chicken lår är en öm, fuktig kycklinghöna, och denna marinade packar köttet med stor smak. Njut av dessa marinerade pargoter under sommarmånaderna eftersom de är en läcker och lite källa till protein.

Tofu Rice Stir-Fry:

Om du har vegetariska gäster för Shabbos middag, är denna Tofu Rice Stir-Fry den perfekta maten att servera. Med tofu, ägg, ris och grönsaker kan det möta alla sina måltidsbehov. Liksom många rostfria recept, finns det några steg till receptet, men ingen av dem är mycket skattskyldiga. Och om du använder frysta grönsaker istället för färska, så är det mindre att hugga. Var noga med att göra mycket av det för att jag har lagt märke till att köttätare på min Shabbat-middagstabell också gillar att ta lite som en sida till sin kyckling.

tortes:

Jag dubbelar mitt torte recept och toppar var och en med en annan frukt. Mina gäster tycker att jag jobbat hårt, men båda torterna tar mig bara 10-15 minuter för att förbereda mig. Denna pareve, fruktig efterrätt är ett perfekt slut på en festlig sommar-shabbosmåltid.