Lär dig att torka Fry Tofu

Använd dessa steg för Tofu som kommer att suga upp marinader och såser

Torr stekning är ett utmärkt sätt att förbereda tofu. Det tar bort fukten från tofuen, vilket gör det möjligt att njuta av smaken av en marinad eller sås. Istället för den ofta fuktiga konsistensen och blid smak av tofu, har du skapat fasta svampar som kommer att ta på smakerna vackert.

Du kommer att använda fast eller extra fast tofu. Om du ska torka stek är extrafast tofu det bästa valet eftersom det kommer att hålla sin form bättre och brun bättre under torr stekning.

Använd inte silke tofu för denna teknik.

De två viktigaste tricksna för att steka tofu är att se till att tofuen är väl dränerad (även kallad pressning av tofu ) och att använda en non-stick pan . Du kommer inte att använda någon olja när du steker, och du måste laga det väldigt långsamt så det brinner utan att klibba. Här är enkla instruktioner som visar hur man torkar steket tofu.

Tid och utrustning behövs

Det tar ca 10 minuter att torka steka 3/4 pund extrafirma tofu i 16 trianglar. För utrustning, kommer du att använda en non-stick pan eller välsorterad gjutjärnspanna och en spishäll brännare. Du behöver en sil och en spatel.

Instruktioner för torrfrukt Tofu

  1. Töm 3/4 till 1 pund tofu, tryck på det för att tömma ordentligt.
  2. Medan tofuen dränerar, förbered en marinad eller sås för den maträtt du ska laga med tofu.
  3. Klipp tofu i trekantiga bitar ca 1/2 tum tjock. Du kan också skära tofu i kuber men du kommer att upptäcka att trianglar är den enklaste formen att arbeta med.
  1. Placera tofu trianglarna i en non-stick stekpanna över medelvärme, se till att de läggs ut platt. De ska också vara väl separerade och inte vidröra. Om panelen är för liten för att tillåta detta, laga dem i satser.
  2. Koka tofu tills den är guldbrun, tryck fast på tofu trianglarna med en spatel under tillagningen. Du hör hiss och ser vattnet som kommer ut ur tofu när det lagar mat.
  1. Vrid tofu trianglarna över och torra steka den andra sidan, tryck ner med spateln och laga till guldbrun.
  2. Ta bort tofu från pannan. Det är nu klart att användas i ditt recept.

Använda Torkad Tofu

Torr stekt tofu kommer att ta på smakerna på din sås utan att ha den mjuka konsistensen som många inte tycker om. Tillsätt den torra stekta tofuen till en sås eller till en marinaden och låt den sitta i 30 minuter för att absorbera smakerna. Du kan sedan använda den i din maträtt. Eller tillsätt det till en stek eller steka utan blötläggningssteget om receptet ger det dags att ta upp smakerna. Det beror på maträtten och din personliga smak.

Lagring

Du kan lagra torr stekt tofu i kylskåpet om du inte ska använda den omedelbart. Det kan enkelt förpackas eller placeras i en förvaringsbehållare.