Steg för steg jästbröd

Om du vill lära dig hur man gör jästbröd, grattis! Det finns väldigt få aktiviteter som ger dig mer av en känsla av tillfredsställelse än att ta en bit från en varm, nybakad loaf doftande, perfekt texturerat bröd. Läs vidare.

Det finns två huvudsakliga sätt att göra jästbröd: genom att prova jäst och sedan tillsätta andra ingredienser och en skålblandningsmetod som kombinerar jäst med mjöl.

Och då är det smörbröd, det enklaste av allt. Du kan också använda en brödmaskin för att göra en komplett bröd eller göra degen i formar i rullar, kaffekaka eller pizza skorpe.

Traditionell provningsmetod


Dessa instruktioner kommer att lära dig hur man gör jästbröd på traditionellt sätt genom att prova jäst först och sedan lägga till resterande ingredienser, kneda degen, prova den, forma den i bröd eller rullar och sedan baka till perfektion.

Enskålsmixningsmetod


Denna metod är lättare än den traditionella metoden, men du måste fortfarande vara försiktig med vattentemperaturen och se till att du följer instruktionerna noggrant.

Batterbröd

Batterbröd tillverkas vanligen på samma sätt som enskålsmetoden, förutom att mindre mjöl används så att degen förblir för klibbig att hantera.

Efter att ha slagits i den önskade mängden mjöl är degen antingen redo att sättas i smörde kokkärl, stiga upp och baka eller stiga en gång innan den sätts in i stekpannorna. Batterbröd anses lättare att göra, helt enkelt för att du inte behöver knäda dem. Den nya metoden för No Knead Breads använder smörbrödsmetoden .

Doneness Tests

De flesta jästbröd är färdiga när de ser ut. De ska vara gyllenbruna, fasta och ljudiga i hål när de lätt tappas med fingrarna. Om bröden inte är helt färdiga efter den angivna baktiden, återgå till ugnen och kom ihåg att ställa in timern i ytterligare 5 minuter.