Cilantro Lime Grillad Tofu

För en smak söder om gränsen marineras tofu i en mexikansk kryddad cilantro och lime marinade och grillas sedan på din utomhusgrill. Dubbel receptet och lägg till grönsaker och bambusspettar för att göra tofu-kabobs, eller skära tofu i tjocka plattor och placera dem direkt på grillen.

Grillade aldrig tofu före? Kolla in dessa tofu grill tips .

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered först din tofu. De flesta tofu smakar bäst om du trycker på den först eftersom tofu är som en svamp - desto mer vatten trycker du försiktigt ut, desto mer utsökt marinad kan det suga upp! Är du osäker på hur man trycker på tofu korrekt? Se den här enkla steg-för-steg-guiden: Hur man trycker på tofu.

  1. Skiv tofu i 4 tjocka plattor. Eller hugga in i kuber och placera på bambusspett.
  2. Vispa ihop resterande ingredienser och tillsätt tofu, beläggning väl. Låt det marinera i kylskåpet i minst två timmar och upp till över natten.
  1. Förvärm en utomhusgrill för medelvärme. Olja risten lätt.
  2. Placera tofu eller bambusspett på en grill och koka tills det är lättbrunt på alla sidor, ropa ibland med extra marinaden.

Mer tofu recept
Fler vegetariska recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 200
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 130 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 3 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)