Klassiskt hummer Bisque Recept

Denna rika och krämiga hummerbisque kommer att göra en himmelsk entré eller kan serveras i mindre portioner som en första kurs. Torr sherry och hummer gör en naturlig smakparing, och här kommer de tillsammans i perfekt harmoni. Se nedan för tips om tillagning av den perfekta hummeren.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vrid klorna och svansarna av hummerna. Ta bort och kassera den gröna tomalleyen och organen från kropparna, reservera skalen. Ta bort köttet från klorna och svansarna och reservera skalen. Grovhacka hummerköttet, överför till en skål och täck och kyla tills det är klart att använda. Skaka hummerskalarna i mindre bitar.
  2. Smält smöret i en nederländsk ugn eller stor kruka. Tillsätt skaloterna och selleri och koka, omrör ofta, tills de mjukas. Tillsätt hummerskalorna och laga, rör om och om i 5 till 7 minuter, eller tills de är lättbruna. Tillsätt sherry och koka, rör om så småningom tills det nästan har förångat sig. Rör i fiskbuljongen och vattnet, och tillsätt vitlök- och laurbladen.
  1. Täck och blanda blandningen med koka. Minska värmen till medelstora och simma i 40 minuter. Häll blandningen genom en finmaskningsfilm i en stor skål och kassera fastämnena. Torka grytan ren.
  2. Torka ihop tomatpastaen, majsstärkelsen och 1/2 kopp hummerbuljongen i den rena potten. När blandningen är blandad, häll gradvis i återstående buljong och vispa tills den blandas. Koka upp och minska värmen till medelstor. Rör i kräm, dragon och hackad hummerbitar (reservera några av de större bitarna för garnering). Smaka med salt och peppar.
  3. Smäll i 5 minuter eller tills hummerköttet är uppvärmt. Ladla bisqueen i grunda skålar, toppa med de reserverade hummerbitarna, och servera med extra sherry (för omrörning i soppan), om så önskas.

Recept Anteckningar och tips

• För att torka hummerna, välj en vattenkokare som är tillräckligt stor för att hålla dem ordentligt. Tillsätt ca 1 liter vatten blandat med 2 matskedar salt. Vattnet ska vara ca 2 cm djupt. Koka upp vattnet. Tillsätt hummer, lock och ånga i 12 till 15 minuter, eller tills skalen är ljusröda och antennen drar ut lätt. Använd ett stort par tangar, ta bort hummerna till en stor skål eller tallrik och låt svalna tills de kan hanteras.