Pesto Meatball Risotto

Jag älskar pesto, köttbullar och risotto. Så varför inte kombinera dem alla i en fantastisk maträtt? Denna Pesto Meatball Risotto är resultatet. Det här är det perfekta receptet att göra på en kall vinternatt, när slår slår windows och ditt hus är trevligt och varmt och mysigt.

Risotto är gjord genom långsamt matlagning av ris i kycklingbuljong eller lager, tillsättande av vätskan mycket långsamt under omröring. Detta tvingar riset att släppa stärkelse, vilket gör den färdiga skålen mycket krämig. Detta recept är inte svårt; det tar bara lite tid att göra och lite tålamod. När slutet av tillagningstiden är nära, börja prova riset så att du vet när det är perfekt kokt.

Frysta förkokta köttbullar är det bästa valet för detta recept, men du kan säkert göra din egen om du föredrar. Köttbullarna ska vara heta när de omrörs i pesto, så de stör inte matlagningsprocessen.

Och du kan köpa pesto för detta recept eller skapa din egen. Välj vilket märke eller sortiment du vill ha i mataffären om du köper den. Om du har turen att odla basilikan på sommaren, gör pesto och frys den för användning på vintern i rätter, precis som den här.

Servera detta smakrika recept med lite vitt vin, en kastad grön sallad eller en fruktsallad och njut av varje bit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered köttbullarna enligt vad som anges på förpackningen; avsätta.

Lägg kycklingbuljongen i en medium kastrull och lägg över låg värme.

Värm olivoljan över medelhög värme i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. koka och rör om tills grönsaker är ömma, ca 6 till 7 minuter.

Tillsätt riset koka och rör om i ytterligare 2 minuter eller tills riset är belagt med oljan.

Tillsätt det vita vinet koka och rör om tills allt vin är förångat.

Börja sedan lägga kycklingbuljongen, en skänk åt gången, rör om ofta tills riset är al dente. Det betyder att riset är ömt, men har fortfarande en viss fasthet i mitten. Denna omrörningsverkan hjälper till att frisätta stärkelsen från riset. Hela processen ska ta ca 20 minuter.

När riset är färdigt, rör i pesto, ost, köttbullar och smör.

Ta bort stekpannan från värmen och locket. Låt stå i 5 minuter. Då avtäck, rör omedelbart och servera omedelbart.