Choklad Havremjöl

Dessa enkla choklad havremjölstångar är gjorda med brunt socker och havreskorpa och toppning och en rik chokladfyllning. Fyllningen är super lätt att göra med sötad kondenserad mjölk och chokladflis.

Hackade pekannötter eller valnötter läggs till påfyllningen för extrakrisen. Om du eller din familj inte är ett fan av nötter, lägg till några rostade kokosnötter eller kola bitar.

Relaterat recept: Hej Dolly Bars

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4). Lätt smör en 10-by-15-by-1-tums platta
  2. I en stor skål, grädde tillsammans 1 kopp smör och brunt socker. Slå i ägg och 2 tsk vanilj.
  3. I en annan skål kombineras mjölet, bakpulver och 1 tesked salt; rör om havre. Rör torra ingredienser i den krämda blandningen tills den är väl blandad. avsätta.
  4. Pappa ungefär tre fjärdedelar av havreblandningen i botten av den färdiga plåten. Lägg åt den resterande havreblandningen.
  1. I en tung kastrull över låg värme kombineras sötad kondenserad mjölk, chokladflis, 2 matskedar smör och 1/2 tsk salt. Stanna tills chokladflisen har smält och blandningen är jämn. Rör om vanilj och pekannötter eller valnötter.
  2. Sprida fyllningsblandningen över bottenskorpan i bakpannan och smula därefter resterande havreblandning jämnt över toppen.
  3. Bak stavarna i den förvärmda ugnen i 20 till 25 minuter. Kall innan du skär i kvadrater.

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 235
Totalt fett 14 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 45 mg
Natrium 104 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)