Spicy Korean Rice Cakes (Duk Boki) Recept

Denna koreanska maträtt med cylindriska riskakor (duk) täckt i en tjock, kryddig sås är en populär gatemat i Korea. Det äts också som en avslappnad måltid hemma eller som ett drickande mellanmål.

Du kan göra dukboki med fiskkakor (oden, o-mook), men det är också bra med biff eller inget kött alls för en vegetarisk version. Det är utsökt serverat med Napa-kål eller bok choy.

Du kan ändra grönsakerna för att passa vad du vill eller vad du har hemma. Andra alternativ du kan överväga inkluderar gröna lökar eller scallions, sockerknäppor och till och med gula, gröna eller röda söta paprikor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blötlägg riskakor (duk) i ca en timme i kallt vatten. *
  2. Blanda 3 koppar vatten i en kruka med kochujang, kochukaru, vitlök, socker och sojasås.
  3. Koka upp.
  4. Lägg till fiskkakor.
  5. Koka upp.
  6. Lägg till svamp, kål och riskakor.
  7. Koka upp igen, simma i ca 3 minuter och stäng sedan av värmen. Såsen blir tjockare när den står.

* Om du inte har tid att suga upp riskakorna en timme i förväg, kan du lägga riskakorna i potten i början med såsen.

Smäll i ca 10 minuter innan du lägger till fiskkakor och simma i några minuter mer efter att ha tillsatt grönsaker.

Frysning och upptining av riskakor (Duk)

Om du har riskakor kvar från din måltid, är det ganska möjligt att frysa dem för senare användning. Men du bör vara försiktig med att göra detta, eftersom frysning av dina riskakor kan påverka deras konsistens (en av de funktioner som människor gillar om koreanska riskakor). De fryser bäst i en mycket kall frys. Om du har tillgång till en hemvågsugnspackare, så hjälper det att förhindra att brännaren fryser.

För att tina de frusna riskakorna innan du använder dem, vänta tills du är redo att laga dem, ta bort dem från frysen och lägg dem i kallt vatten i mellan 10 minuter och en timme (tills de är noga avtunnade. , laga dem omedelbart.