Koreanska Sesam Rib Marinade

Det finns inget som hävdar att biffar i koreansk stil ( Bulgalbi ) är utsökta. Denna marinaden ger dessa revben med en fantastisk söt men skarp smak så påminner om asiatisk mat. Använd den här marinaden som en sås. Se instruktioner för mer infromation.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Lägg i sojasaus, sesamolja och honung i en liten kastrull. Ta till en bra simma, minska värmen till en låg simmer och tillsätt sherry, ingefära, svartpeppar och pepparflingor. Efter en minut, avlägsna från värme och låt marinaden svalna 20 minuter innan du lägger hakade skalser och rostade sesamfrön.

2. För att placera revben i en förslutbar plastpåse och häll avkyld marinad över toppen. Tätningspåse och placera i kylskåpet i 4-24 timmar.

3. Gör en serveringssås, gör bara två satser. Följ instruktionerna ovan för marinaden. Med den andra batchen, följ ovanstående instruktioner men simma på låg i 8-10 minuter, rör om ofta. Såsen kommer att minska lite. Om det fortfarande är rinnande efter kokning, kombinera 1 msk / 15 ml vatten med 2 teskedar / 10 ml majsstärkelse. Blanda upp till en hög simma och häll i blandning, vispa i 30 sekunder. Såsen kommer att tjockna snabbt. Ta bort från värme och användning efter behov.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 129
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 260 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)