Saffron Copycats och Substitut

Saffron är världens dyraste krydda i vikt. Den är infödd till Sydostasien men togs till Grekland och odlades. Det kommer från saffran krokus som är en liten lila blomma som blommar på våren. Kryddan är så populär att i 1400-talet kämpades ett fjortonveckas långt krig över stölden av en försändelse av den. Växtskyddsmedel som går tillbaka över fyra tusen år använder saffran som huvudingrediens.

Det användes för att behandla över 90 sjukdomar. Saffron har inte bara en distinkt smak, det är pulserande röd färg gör det enkelt att få plats i rätter. Medan det förblev ett populärt kryddor i århundraden har höga kostnader för sann saffran orsakat många falskningar på marknaden. Så här ser du skillnaderna och vad du ska ersätta när du bara inte kan hitta den verkliga affären.

Fake Saffron Copycats

Amerikansk saffran eller mexicansk saffran är faktiskt safflor, en medlem av Daisy-familjen och samma planta som vi får safflorolja. Även om det är torkat, ger ätbara blommor den karakteristiska gula färgen till mat, den har ingen smak och är inte en saffran-ersättningskandidat.

Gurkmeja (Curcuma longa) , även känd som indisk saffran, är en ärlig ersättare för saffran, men det är en medlem av ingefärafamiljen . Använd gurkmeja sparsamt som ett saffronutbyte eftersom dess akriterande smak lätt kan överväldiga maten. Gurkmeja används också för att sträcka pulveriserad saffran av skrupelfria återförsäljare.En varning om ängs saffran (Colchicum autumnale): Denna obesläkta växt är giftig och bör inte förväxlas med saffran.

Saffransubstitutioner

Tyvärr finns det inget verkligt godtagbart ersättare för saffran. Dess distinkt smak är ett måste för klassiska rätter som paella och bouillabaisse .

Om ditt recept kräver saffran, gör dig själv en tjänst och använd den riktiga saken för att fullt ut uppskatta det avsedda resultatet.