Citron Cheesecake Pie

Denna fantastiska citronskocktårta är bakad i ett pajskal. Matberedaren är det bästa (och enklaste!) Sättet att blanda påfyllningen för denna paj, men gärna använda en elektrisk mixer.

Om du använder en elektrisk mixer, slå den mjuka gräddeosten med sockret tills det är lätt och fluffig och slå sedan i de återstående ingredienserna.

Använd ett hemlagat tårdegrytrecept eller använd en frusen skorpa. Det är valfritt, men en delvis bakad pajskorsa kommer att undvika en fuktig bottenskorpa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F (220 C / Gas 7) om man delvis bakar skorpen. Om inte, förvärm ugnen till 325 F (160 C / Gas 3).

Att delvis skaka skorpan (valfritt)

  1. Linjera det beredda pajskalet med folie och sätt det på ett bakplåt. Fyll det folieformade tärningsskalet om två tredjedelar fulla med pajvikter eller torkade bönor.
  2. Baka i 8 till 10 minuter eller tills kanterna börjar visa färg. Ta försiktigt bort folien och pajvikten. Återställ skalet till ugnen och baka i 3 minuter längre. Om skorpan bubblar upp trycker du försiktigt ner den. Skaka inte skorpan. Ta bort bakplåten och skorpan på ett ställ och vrid ugnen till 325 F (160 C / Gas 3).

Förbered fyllningen

  1. Sätt gräddeost, granulärt socker, gräddfil, citronsaft och zest, salt och vanilj extrakt i matberedaren. Process i flera sekunder tills mjuk och krämig.
  2. Häll citronfyllningen i pajskorpan. Överför pajen till ugnen (bakplåt och allt) och baka i 45 till 55 minuter. Det kommer fortfarande att ha lite jiggle i mitten och toppen blir lite brunad på. Kontrollera paj efter 30 minuter. Om så är nödvändigt, placera en pajskärm eller foliering på skorpkanten för att förhindra överdriven brunning.
  3. Ta bort tårtan till ett ställ och låt det svalna i 2 timmar; täck och kyl.

Förbered den visade grädden

  1. I en djup skål med en elektrisk mixer, slå grädden på låg till medelhög hastighet tills den börjar tjockna. Öka hastigheten till medelhög och slå tills den bildar mycket mjuka toppar. Sifta konditorernas socker över grädden och lägg till vanilj. Fortsätt slå tills styva toppar bildar. Överbett inte.
  2. Servera pajen skivad på efterrätt tallrikar med vispad grädde. Stänk varje servering med lite citronskal, om så önskas.
  3. Förvara kvarvarande i kylskåpet i 5 till 7 dagar. Tårta eller enskilda skivor kan vara inslagna och frysta i upp till 6 månader.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 380
Totalt fett 24 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 66 mg
Natrium 210 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)