30-minuters chili med markfryst och bönor

Denna malda nötkött chili är hjärtlig och läcker, och det tar bara 30 minuter från början till slut! Känn inte överväldigad av ingrediensförteckningen, många är rekommenderade toppings.

Maltbiffen är snabbt browned, då kombineras det med en kryddblandning, bönor och tomater för en snabb och enkel måltid för en hektisk dag. Det är också enkelt på budgeten.

Gör en porslin med majsbröd för att gå med chili, tillsammans med en sallad eller slaw , eller servera det med varmt kokt ris och varma tortillor.

Om du gör detta för en festspel dag samling, erbjuda flera toppings med chili och lägg en skål med tortilla chips till menyn. Receptet är enkelt fördubblat.

Relaterat: Favorit Crock Pot Chili Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten skål eller kopp, kombinera chili pulver med den torkade malet lök, kummin, oregano, socker, vitlökpulver och svart och cayenne paprika. Blanda väl och lägg åt sidan.
  2. I en nederländsk ugn eller stor sautépanna över medelvärme, bruna nötköttet, vrid och bryt upp med en spatel när den lagar mat.
  3. Töm biffen med jämna mellanrum. Återställ nötköttet till pannan över medelvärme. Tillsätt chili-kryddblandningen och rör om att blanda.
  1. Tillsätt de 2 burkarna tomater, tomatsås och orörda svarta bönor. Rör om att blanda ingredienser.
  2. Ta chili till en simmer. Minska värmen till låg och sjuda, rör om och om i 15 minuter.
  3. Smak och tillsätt salt, efter behov.

Servera med en Tex-Mex majsbröd eller klassisk sydlig majsbröd , kex , crackers eller tortilla chips, tillsammans med strimlad ost och dina favoritpålägg.

* Om du inte har kryddade tomater med chili peppar, använd vanliga tärnade tomater och lägg till milda gröna chili peppar. Eller använd ca 1 till 1 1/2 koppar tjock mild till medel salsa i stället för den andra burken tomater.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 565
Totalt fett 15 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 285 mg
kolhydrater 58 g
Kostfiber 18 g
Protein 51 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)