Pumpasoppa

Under hösten och vintermånaderna finns det få saker lika tröstande som en skål med söt-söt pumpa-soppa. Serveras med mjölkfria kakor eller bröd, det här är en varm och varm måltid för lunch eller middag.

För bästa resultat, använd ett alternativt mjölkalternativ som innehåller karragenan, vilket hjälper till att hålla vätskan stabiliserad under uppvärmning.

Serverar 4 till 6

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan över medelhög värme i en medelstor lagerpanna (3-5 kvarts). Tillsätt lök och vitlök och koka i 3-4 minuter, eller tills löket är genomskinligt. Tillsätt purjolök, äpple, socker, kryddor och salt, och koka i 1-2 minuter, rör om hela tiden tills purjén är mjukad. Tillsätt grönsaksbuljong och vatten. Koka upp blandningen och sedan ned till en simmer i ca 15-20 minuter, eller tills äppelbitarna är mycket ömma.
  1. Rör i pumpa puree . Arbeta i partier, puré blandningen i en mixer tills den är jämn, tillsätt lite kokosmjölk och mandelmjölk till varje sats tills allt har lagts till. Returnera soppan till grytan och värm över låg värme, omrör hela tiden till önskad temperatur. Tillsätt salt och peppar efter smak. Garnera med en strö av cayennepeppar och färska örter eller ditt val.

** Detta recept är lämpligt för mjölkfria, äggfria och veganska dieter, men som med något recept som är avsett för personer med allergier eller kostbegränsningar, se till att läsa alla näringslabber noggrant för att se till att det inte finns några dolda mejerier - härledda ingredienser (eller gluten, ägg eller veteingredienser, om dessa gäller för dig).

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 207
Totalt fett 8 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 437 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 5 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)