Pistachio Baklava Recept

Prova denna nutty variation av en traditionell klassisk Mellanöstern öl. Baklava är gjord med skiktad phyllodeg , en skarp fläckig deg.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader. Smör en 15-in. x 10-in. x 1-in. bakpanna .

I en skål, kombinera pistaschmuttrar och smör. Ta åtta ark phyllo deg och laga dem i pannan, sprida varje ark med smält smör. Sprid ungefär hälften av mutterns blandning över phyllo deg och täcka med ett smörat ark fylldeg.

Lag fem ytterligare ark av phyllo deg, smutsa varje ark. Tillsätt kvarvarande mutterblandning och skikt med resterande ark av phyllodeg, smörj varje ark.

Skär baklava i 1 ½ "diamanter med en kniv.

Baka i 50 minuter eller tills det är guldbrunt. Cirka 30 minuter innan Baklava är klar, kombinera socker, honung, kanel och citronsaft för glasyr i en liten kastrull. Koka upp och se till att sockret är helt upplöst. Minska värmen och låt blandningen simma i fem minuter. När Baklava är klar till matlagning, torka sirapen över toppen och låt svalna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 206
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 138 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)