Sour Cream Pound Cake

Denna surkräm pund kaka är den perfekta kakan för ett speciellt tillfälle, eller baka det för en helg behandla. Avsluta pundskakan med valfri vaniljglass eller damm den kylda kakan med siktad konditorisocker. Skivor med pundskaka är fantastiska med fruktsåsar, bär eller citron dessertsås . Eller skiv pundskakan och gör denna läckra pundskaka franska toast .

Pundskakor får sin fina konsistens från långvarig slagning som inkorporerar luft i smeten., Och den här pundskakan får ett extra ljusstark från slagna äggvitor. Skräd smöret och sockret i minst 4 till 5 minuter innan du tillsätter resterande ingredienser. Du hittar några användbara pund kaka tips under receptet.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 350 F.

Generöst fett och mjöl en platt bottenrör kaka pan eller Bundt kaka pan.

I en blandningsskål med en elektrisk mixer kräm tillsammans granulerat socker och 1 kopp smör i ca 5 minuter, eller tills det är mycket lätt och fluffigt. Tillsätt äggulorna, en i taget, slå bra efter varje tillsats.

Blanda i vanilj och gräddfil.

I en separat skål, vispa ihop mjöl, salt och läsk.

Tillsätt de torra ingredienserna till smeten. slå bra.

I en annan skål - helst rostfritt stål eller glas - slå äggvitorna tills topparna är nästan styva. Vik de slagna äggvitorna i kaksmjön.

Häll i en smord och mjölad rörspanna eller Bundt-kakspanna och baka vid 300 ° C i ca 1 1/2 timme eller tills kakttest gjordes.

Låt kakan svalna i pannan på ett stativ i 10 till 15 minuter. Vrid försiktigt in panen på ett ställ. Om du använder en bottenrörspanna, vänd kakan på racket och vänd sedan in den på ett annat ställ.

Valfri Vaniljglas

I en medium skål med en elektrisk mixer på medelhastighet, slå de 2 matskedar av mjukat smör med 1 kopp pulveriserat socker. Slå i 1 tesked vanilj och slå sedan i 1 till 2 matskedar mjölk eller varmt vatten, eller tillräckligt för att göra en tunn isbildning. Dusta glasyren över den kylda tårtan.

Pund tårta tips

Mer Sour Cream Cake Recept

Cream Cheese Pound Cake

Två Ägg Vaniljpundskaka

Citron pund tårta

Klassisk kall ugnspundkaka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 444
Totalt fett 21 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 394 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)