Easy Pease Pudding Recept

Peas pudding är ett traditionellt brittiskt recept som hämtar från nordöstra England och är inte en pudding i ordet efterrätt. Det är en välsmakande maträtt och serveras med kokta kött som vanligtvis kokt skinka eller gammon.

En peaspudding är gjord av att laga gula delade ärter för att skapa en härlig mjuk pastaformig konsistens och kallt, kan resterande peaspudding också stekas. Skålen är inte till skillnad från de berömda mushya ärterna, också mycket älskade i norr och tillverkade med torkade murgrövad ärtor - men du skulle aldrig steka mushy ärter, de är för mjuka och håller inte sin form.

Om du är i tvivel om populariteten hos Pease Pudding, har den traditionella maträtten även en egen plantskola rim.

"Peas pudding hot!
Peas pudding kallt!
Peas pudding i potten
Nio dagar gammal. "

Peas pudding är också känd lokalt som peas pottage eller pease gröt. Pudding serveras oftast med kokt skinka eller gammon och det härliga receptet nedan kommer från kockkock Gordon Ramsays recept från hans recept på Gammon med Peas Pudding och Persiljsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För peaspuddingen dränerar du de blöta gula ärterna och tippar i en kastrull. Tillsätt lök, morot, vikblad och täck med kallt vatten. (Om du lagar skinka, lägg till lite matlagning, men smaka först för att det inte är för salt).
  2. Låt ärterna koka, koka en gång, sänk värmen och simma försiktigt i en timme eller tills ärterna är ömma. Avlägsna eventuellt avskum som stiger upp till ytan.
  1. Ta bort lök-, morot- och fjälllöv från pannan och tippa sedan ärterna till en mixer. Blitz till en tjock puré men inte överblanda eftersom ärterna inte behöver vara släta. Häll ärterna i en ren panna. Tillsätt malt ättika och krydda med salt och peppar. Gradvis slå i smöret en kub åt gången.
  2. Häll peaspudden varm tills den är klar att servera. Pudding kommer att tjockna när det svalnar och tiner igen när det är varmt. Om pudden blir torr, tillsätt kokande vatten lite åt gången, var försiktig så att inte fåren blir för tunn.
  3. Servera med en tjock skiva kokt skinka eller en gammon biff och persilja sås. Pudding kommer att vara täckt i kylskåpet i några dagar och fryser väl.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 102
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 101 mg
kolhydrater 14 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)