Citron pundstårta med färsk citronglas

Denna citron pund kaka sötas med en fantastisk citron sirap glasyr. Den söta citronglasan ger den här pundskakan färska citronsmak.

Kakan kan bakas i en Bundt-kakspanna eller i två brödspannor. Jag gillar att baka det i brödspannar så att jag kan frysa den andra brödet för senare. Eller frysta enskilda skivor och alltid ha en behandling för familj och vänner. Tina en loaf vid rumstemperatur eller tina individuella skivor i mikrovågsugnen i några sekunder.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm ugnen till 300 F (150 C / Gas 2).
 2. Fett och mjöl generöst en 10-tums Bundt-kakspanna eller två 8 1 / 2- by-4 1 / 2- by-2 1/2-tums kakor.
 3. Slå smör i en stor mixskål med medelhastighet på en elektrisk mixer; Lägg gradvis till olja, slå till tills den är väl blandad.
 4. Gradvis tillsätt sockret och slå bra.
 5. Tillsätt ägg, en i taget, slå bra efter varje tillsats.
 6. Tillsätt mjöl till krämblandning växelvis med mjölk, börjar och slutar med mjöl. Blanda tills blended efter varje tillsats.
 1. Rör i citron extraktet.
 2. Häll smeten i den tillagade bakpannan. Baka i 1 timme och 10 minuter till 1 timme och 20 minuter, eller tills en träplocka in i mitten av kakan kommer ut ren.
 3. Kyl i pan (er) på ett trådställ i 15 minuter.
 4. Under tiden förbereda citronglasyren. Värm 1/2 kopp socker, vatten, 1 tsk citronskal och 1/4 kopp citronsaft över låg värme, rör om tills sockret har upplösts. Ta bort från värmen och låt svalna något.
 5. Ta ur kakan från pan (s) och placera den direkt på ett trådstativ. Lägg ett stort ark med folie eller vaxpapper under hyllan för att fånga glasyren.
 6. Medan kakan fortfarande är varm, borsta citronglasyr på sidorna av kakan och sked glasur över toppen, lite åt gången, vilket ger kaketiden att absorbera glasyren. Låt kakan svalna helt innan den skärs.

Vik någon extra kaka i tung folie och frys den i upp till 6 månader. Tina vid rumstemperatur.

Du kanske också gillar

Bästa citron pundskaka (Tube Cake Pan)

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 441
Totalt fett 21 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 92 mg
Natrium 378 mg
kolhydrater 61 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)