Glittery Gold Chocolate-Dipped Oreos

Glittery Gold Chocolate-Dipped Oreos är klädda att imponera och redo för en fest! Dessa enkla chokladdragerade kakor är en av mina hemliga vapen för att sätta ihop ett stiligt efterrättval på nolltid. Att döda kakor i choklad är löjligt enkelt, men med rätt dekorationer kan även denna enkla efterrätt ha kul!

Dekorationsmöjligheterna är oändliga, men jag brukar hålla mig till några alternativ: guldpärlor och ströar, guldglansdamm och ätbart guldblad. Du kan förmodligen hitta pärlorna och strö på många hantverk eller livsmedelsbutiker, lustdammet kan hittas i tårtaförsörjningsaffärer, och guldbladet kan vara på tårtaffärer, eller du kan behöva beställa det online. Se till att du får ätbart guldblad, och kolla in bildtutorialen som visar hur du använder guldblad om det här är första gången du spelar med det!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Rikta ett bakplåt med vaxat papper eller pergamentpapper och lägg åt sidan för nu.

2. Placera choklad godis beläggningen i en medium mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i 30 sekunder, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning, tills beläggningen är smält och jämn.

3. Doppa en kaka i chokladlacken med gafflar eller doppverktyg tills den är helt belagd. Ta bort det från beläggningen och låt överskottet droppa tillbaka i skålen och placera det på en bakplåt kantad med pergament eller vaxat papper.

För att lägga till guldpärlor eller guldstänk: Medan chokladet fortfarande är våt, strö över en nypa guldpärlor, guldglittrande socker, guldsprinklar eller liknande små dekorationer över kakans topp. När alla dina kakor är inredda, kyl i brickan för att ställa in choklad, i ca 15 minuter, tills de är klara och fasta.

För att lägga till guldlustdamm: Doppa kakan och lämna topparna vanliga. Kyl brickan för att ställa in choklad, i ca 15 minuter. När du är klar ska du ta en ren, torr, matfylld pensel och doppa den i lustdammet. Borsta dammet ovanpå den chokladdoppade kakan. Du kan täcka hela kakan med guldpulver, måla en rand över toppen, färg bara ett hörn eller allt ovan! Vatten är fienden av lustdamm, så se till att din pensel är torr innan du börjar, och att dina kakor inte har någon kondens på toppen. När de är målade är kakorna redo att servera!

För att lägga till lövblad: ta ett ark av ätbart guldblad och skära bort en liten ruta med lövblad med en skarp paringkniv. Plocka upp guldbladet med knivspetsen. För försiktigt över den till toppen av den doppade kakan. Lägg guldbladet på kakans yta och använd en torr borste för att trycka ner den och fäst den på chokladet och lossa från bladet. Använd borsten för att försiktigt klämma ner bladet och trycka den på kakan så att den är jämn och jämn.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 858
Totalt fett 59 g
Mättat fett 35 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 7 mg
Natrium 29 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 15 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)