Söt Potatis Pie Med Grädde Ostskorpa

Denna klassiska sötpotatispaj är bakad i en rik gräddostkaka.

Cremeostkakan är lätt att blanda och gör en fin skorpa för denna härliga smaksatta sötpotatispaj. Du kan använda en helt smörskorpa eller en köpt skorpa för denna paj också. Se expert tips om hur man delvis bakar pajskorpan innan fyllningen fylls.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera 6 matskedar smör, gräddeost och 3 matskedar av tung grädde i en blandningskål. Slå tills mjuk och krämig. Tillsätt det granulerade sockret, 1/4 tesked salt och 1 1/4 koppar allmjölk. Slå på låg hastighet tills de kombineras.
  2. Vrid degen på en mjölad yta och knä några gånger för att få en jämn, sammanhängande deg. Form i en skiva, linda i plastfolie och kyl i 30 minuter.
  1. Under tiden, i en stor blandningsskål, slå den söta potatisen med brunt socker, 2 msk smält smör, ägg, vanilj och kryddor. Rör om i röret gradvis tills blandningen är väl blandad. Avsätta.
  2. Förvärm ugnen till 350 F. Placera en plåt i ugnen för att värma. Detta kommer att hjälpa botten av kakekocken snabbare och hålla det soggigt (se tipsen nedan).
  3. Ta det kylda deget ur kylskåpet och ta av det. Använd en mjölad rulle på en mjölad yta, rulla degen ut till ca 1 till 1 1/2 tum större än diameteren på pajpannan. Vik degen över rullebenet för att överföra den till pajen. Tryck in den i pannan och upp sidorna. Trim överflödig deg och lämna tillräckligt för skorskanten. Vrid överskottet under, skapa en upphöjd kant och krympa så önskat.
  4. Häll sötpotatispåfyllningen i pajskorpan. Överför försiktigt cirkeln till det heta bakplåten i den förvärmda ugnen. Baka i 50 till 60 minuter. Om den krympta kanten blir för brun, gör en foliering för att skydda kanten.
  5. Låt kakan svalna helt innan den skärs. Täck rester och lagra i kylskåp i upp till 3 dagar.

Expert tips

Du kanske också gillar

Klassisk Pumpa Pecan Pie

S vet potatis grädde ostkaka

Sweet Potato Cake Roll

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 538
Totalt fett 33 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 194 mg
Natrium 390 mg
kolhydrater 53 g
Kostfiber 3 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)