Lätt rispudding med russin

Det här enkla rispuddingreceptet är perfekt smaksatt med vanilj, russin och kryddor. Pudding är en Custard-liknande efterrätt som är rik och krämig med ägg och mjölk.

Pudding är också mångsidig. Tillsätt en nypa muskatnöt till pudding eller byt ut russin med torkade tranbär eller blåbär. Hackade aprikoser eller datum kan också ersättas. Tillsätt pudding med kanelsocker och hackade rostade pekannötter, om så önskas, eller servera med nyklassig kräm eller vispad topp.

Från tidigare kommentarer inkluderar några rekommendationer att omröra ungefär halvvägs genom tillagningstiden och använda delkräm med mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 ° C / gas 4). Smörj en 1 1 / 2- till 2-kvarts grunt bakfat eller spraya den med stekpanna.
  2. I en stor blandningsskål, kombinera riset med granulatssockret, de slagna ägg, mjölk, vanilj, russin och kanel. Blanda bra med en sked.
  3. Häll blandningen i den tillagade bakfatet.
  4. Baka pudden i den förvärmda ugnen i ca 30 till 35 minuter, eller tills den är inställd.

* Kanelsocker - Kombinera ca 1 matsked granulärt socker med 1/4 tesked kanel. Stänk en liten mängd över varje portion rispudding.

variationer

Du kanske också gillar

Old Fashioned Creamy Rice Pudding

Raisin och kanelbrödpudding

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 639
Totalt fett 10 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 238 mg
Natrium 144 mg
kolhydrater 116 g
Kostfiber 3 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)