Prova detta Lamb Shoulder Roast Recept

Det är ingen hemlighet: Australier och New Zealanders älskar lamm. De äter den genom racket, gryta och biryani (en indisk kött- och risrätt). Men kanske en av deras favorit sätt att förbereda detta ömta kött är att steka det.

Detta recept är så enkelt och när du smakar sin underbara smak, kommer du sannolikt att lägga det i din vanliga måltidsrotation.

De två vanligaste lammbrödskärningarna är benet och axeln. En axel används här och denna snitt har mer fett än benet, och kräver därför långsammare matlagning.

Om du har valt att använda ett ben i stället för axeln, laga det bara i 20, 25 eller 30 minuter per pund beroende på om du vill ha sällsynt, medium eller bra gjort kött .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 290 F.
  2. Skär potatis och sötpotatis i 1-tums tjocka skivor. Skär lökarna i hälften och lägg sedan grönsaker i en bakplåt.
  3. Driva grönsakerna med olivolja och strö med lite salt. Placera brickan i ugnen på bottenstället och stek.
  4. Gnid lammet med olivolja och skölj sedan med havssalt.
  5. Använd punkten med en vass kniv för att göra små snitt över lammet.
  1. Placera vitlökslingorna och rosmarinfjädrarna i hålen.
  2. Placera lammet på mitten ugnsstället med grönsaksbakfacket under det för att fånga dropp.
  3. Stek i 90 minuter. Testa köttet för att se om det är gjort genom att skära det i den tjockaste delen. Avlägsna från ugnen och överför till en tallrik för att vila. Täck lammet med folie och låt det sitta i 10 minuter.
  4. Servera med rostad potatis, lök och mintsås.

New Zealand Lamb Facts

Nya Zeeland pryds för att ha det bästa lammet i världen och är som en stor exportör av lammprodukter runt om i världen. Förutom den fantastiska smaken är lamm rik på näringsämnen, som B-vitaminer, zink och järn, som alla är nödvändiga för en balanserad diet. Och det riktiga pluset? Det är också lägre i kalorier, fett och kolesterol jämfört med nötkött.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1496
Totalt fett 62 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 30 g
Kolesterol 234 mg
Natrium 1,740 mg
kolhydrater 155 g
Kostfiber 18 g
Protein 80 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)