Mr Greatbar Peanut Chocolate Bars

Mr Greatbar är en klassisk peanut-och-choklad godis bar modellerad efter Mr. Goodbar godis. Det är fantastiskt att bara 2 ingredienser kan skapa ett sådant tillfredsställande godis! Det är viktigt att använda saltade jordnötter, eftersom saltet lägger till den perfekta smakliga kontrapunkten mot den rika choklad. Du kan också experimentera med saltade cashewnötter eller saltade mandlar för att göra en annan, men lika läcker, godisbar.

Antalet godisstänger du får från detta recept beror på storleken på dina mögel. Om du har tunna, standardformiga godisstänger mögel planerar du att få ca 10 1,5-oz barer från detta recept. Jag innehåller också instruktioner för att göra dem utan en mögel.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Om du använder sockerformar, kontrollera att formarna är rena och torra. Om inte, bereda ett bakplåt genom att fodra det med vaxat papper eller pergamentpapper.

2. Om du använder äkta halvt söt choklad, läs instruktionerna om härdning nedan under # 5. Om du använder choklad godis beläggning, placera beläggningen i en mikrovågssäker skål. Mikrovågsugn i 30 sekunder, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning.

Värm och rör om tills beläggningen är jämn, smält och fri från klumpar.

3. Tillsätt de hackade jordnötterna till chokladet och rör om det. Skeda blandningen i de beredda mögelarna och sprida den i ett jämnt lager, se till att det når in i alla hörn och sprickor. Kyl formarna för att ställa in choklad, i minst 20 minuter. När du har ställt in, vrid formarna upp och ner och tryck dem försiktigt för att släppa chokladet.

4. Om du inte använder formar, sprida chokladblandningen på det färdiga bakplåten och sprida det i ett tunt skikt i form av en rektangel. Låt chokladet sitta tills det är klibbigt men inte helt satt, och använd en kniv för att göra linjer i choklad. Kyl upp det tills chokladet är fast, bryt eller skar det på skilda linjer för att skapa dina barer.

5. Om du vill använda äkta halvt söt choklad, istället för chokladbeläggning, rekommenderar jag varmt att temperera choklad istället för att smälta det. Du kan lära dig mer om härdning här. Den största fördelen är att chokladet kommer att vara glänsande, fast vid rumstemperatur och ha en fin "snap". Om du inte vill temperera det kan du helt enkelt använda smält choklad som beskrivet ovan. För otemperad choklad rekommenderar jag att du håller dina godis i kylskåpet till kort före servering, för att förhindra att choklad blir mjuk eller klibbig vid rumstemperatur.

6. För att använda tempererad choklad behöver du en chokladtermometer och 1 lb choklad som är i humör (jag rekommenderar inte att du använder chokladflis).

Separera ut ungefär en fjärdedel av din choklad och ställ den åt sidan för nu. Chop resterande tre fjärdedelar av choklad i små bitar och lägg dem i en mikrovågssäker skål.

7. Mikrovågsugn skålen med hackad choklad i steg om 30 sekunder. Rör om efter 30 sekunder och värm och rör om tills choklad är helt smält och slät. Sätt i en godtermometer och se till att chokladet är 115 F (46 C). Om det inte är det, värm det i några sekunder tills det når denna temperatur.

8. Tillsätt den återstående chunken av choklad till skålen med smält choklad och rör försiktigt för att införliva. Rör nästan hela tiden för att smälta den stora biten. Den varma choklad smälter den hackade chokladen, och den nyligen tillsatta choklad kommer att sänka temperaturen i den varma choklad.

9. Fortsätt rör om chokladet medan det kyler, tills det kyler ner till 90 F (32 C). Testa humöret genom att smutta lite choklad på en bit av pergament: inom några minuter bör det börja sätta sig runt kanterna. Om det inte är härdat än, låt det svalna för en annan grad eller två och test sedan igen. När du har härdat, blanda i de ovan beskrivna jordnötterna och mögla dina chokladstänger.

Klicka här för att se alla Candy Bar Recept!

Klicka här för att se alla Peanut Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 351
Totalt fett 26 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 11 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 6 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)